"Seks i grad razgovori": Evo zašto je Danijelino predavanje naljutilo franjevce

Foto: Press

"ISPOSTAVILO se kako je to što je ona tamo svjedočila u suprotnosti s katoličkim naukom, sa Svetim Pismom i Tradicijom Crkve", stoji u priopćenju koje su franjevci iz samostana sv. Frane u Zadru poslali medijima o predavanju koje je u njihovim prostorima prošlog tjedna održala Danijela Martinović.

Nakon toga pojavilo se pitanje što je to splitska pjevačica pričala da je izazvalo takvu reakciju franjevaca.

Nakon karijere solo pjevačice i ulaska na tržište parfema, Danijela se posvetila pisanju knjiga i duhovnom razvoju. Lani je išla na duhovno putovanje u Nepal, pohađala je autogene treninge, a postala je i theta-praktičar, osoba koja ulazi u stanje theta-moždanih valova i tada jasnije vidi problem osobe koju tretira.

Problem je u tome što Crkva "theta praksu" smatra new age učenjem, u suprotnosti s naukom crkve.

Danijela posljednjih mjeseci na društvenim mrežama promovira svoju knjigu "Šalabahter života". Katolički portali zbog toga su osudili njeno predavanje u Zadru, a kao argument navodili su opis te knjige, u kojem stoji da je ona knjiga "poetskih zapisa za koje je autorica nadahnuća dobivala iz svog osobnog života, iz predivnih rečenica u nekim divnim knjigama, od potpunih neznanaca, od slučajnih slika koje je halapljivo ugrabila u trenutku i zamrznula ih, iz svoje raspojasane mašte, iz cjelonoćnih 'Seks i grad' razgovora, iz apsolutno svega što ju okružuje". 

"Moje namjere su iskrene i poštene, svojom pričom i iskustvom želim inspirirati druge i drago mi je ukoliko u tome uspijevam. Žao mi je ukoliko sam nekoga time povrijedila. To mi ni najmanje nije bila namjera. Osobito time nisam željela povrijediti uzorite franjevce iz samostana sv. Frane u Zadru niti predstavnike Crkve. Moja priča se ni u jednom trenutku ne dotiče nauka Crkve i vjere. Voljela bih da su svi tako čuli moju priču", poručila je nakon što je u javnost izašlo priopćenje franjevaca.

Dodala je da je odrastala te je odgajana u katoličkom duhu. 

Ovo nije prvi put da se javnost zabavlja odnosom Danijele Martinović i Katoličke crkve. Njen crkveni brak s kolegom Markom Perkovićem Thompsonom poništen je prije desetak godina, a kako je cijeli postupak obavljen u tajnosti, godinama se o njemu špekuliralo u javnosti.

Pročitajte više