Bizarna oklada dvojice pokeraša za 100 tisuća dolara

Screenshot: YouTube

POKERAŠ Rich Alati 21. studenoga ušao je u zamračenu prostoriju u Las Vegasu i nije vidio sunca otad i unutra bi trebao ostati mjesec dana.

Odvažni kockar, koji je dosad zaradio više od 330 tisuća dolara na turnirima diljem SAD-a, usred je svoje najjezivije oklade dosad. Trenutno se nalazi u kupaonici u nepoznatom apartmanu samo s krevetom i kadom na raspolaganju.

Dio je to oklade s Australcem Roryjem Youngom, njegovim prijateljem pokerašem. Svaki od njih uložio je 100 tisuća dolara u ono što je na pokeraškoj (ali i sportskoj) sceni poznato kao prop bet (proposition bet), a riječ je o dogovorenoj okladi koja je zamišljena da testira mentalnu snagu igrača kad nisu za stolom.

"Uvjeti su potpuni mrak, nema elektroničkih uređaja, kao ni uređaja za emitiranje svjetla, ni droga bilo koje vrste", rekao je Young. "Dozvoljeno mu je jesti što poželi. Unutra ima krevet, tuš i kadu. Ima i neke poprilično raskošne kozmetike.."

Postoji još jedna caka, piše news.com.au. Kako bi zbunio Alatija, Young se pobrinuo da mu se hrana dostavlja u nepravilnim vremenskim intervalima kako bi mu bilo teže pratiti koliko je vremena prošlo.

No nije sve tako crno. Young mu je dopustio pristup bilo kojoj hrani koju želi tijekom tih mjesec dana. Njegovoj obitelji i prijateljima dali su livestream na kojem mogu provjeriti u kakvom je stanju, no njemu je sva komunikacija s vanjskim svijetom zabranjena.

Young je otkrio kako se Alatijeva obitelj protivila izazovu, a posebno glasna u tome bila mu je sestra. "Pokušali su ga odgovoriti, no on ne sluša nikoga osim sebe", rekao je Young za Deadspin te dodao kako je Alatijeva sestra poprilično zabrinuta.

Alatijev otac izrazio je sličnu zabrinutost, no i dalje ga podržava. "Definitivno sam zabrinut", rekao je. "No odlučio sam se fokusirati na pozitivno i želim da uspješno okonča okladu".

"Dao sam mu priliku da razgovara sa mnom o tome... on je u profesiji u kojoj rade stvari koje drugi ljudi ne bi činili".

Alati mora izdržati još 11 dana kako bi dobio okladu.

Nije prvi put da se pokeraši iskazuju u ekstravagantnim izazovima. Dan Bilzerian jednom je dobio 600 tisuća dolara kad se kladio da će stići iz Vegasa do Los Angelesa biciklom unutar 48 sati. 

Vožnja, za koju se procjenjuje da je obuhvaćala preko 500 km, privukla je pažnju medija diljem svijeta. Biznismen i pokeraš Bill Perkins neugodno se iznenadio kad je Bilzerian stigao u LA s 15 sati viška. Bilo je to 2016. godine, a u pripremama Bilzerianu pomogao je i Lance Armstrong.

Pročitajte više