Luka Modrić

U Madridu zabrinuti: Što se događa s najboljim nogometašem svijeta?

Foto: Guliver Image/Getty Images

"HOĆE li se napokon pojaviti pravi Luka Modrić?" pita se novinar Brendon Netto nakon još jedne blijede partije hrvatskog veznjaka.

Osvajač Zlatne lopte odigrao je za svoje prošlosezonske standarde još jednu ispodprosječnu utakmicu u 1:0 pobjedi protiv Huesce.

"Messi nema što dokazivati, ali Lionelov nastup protiv Espanyola čini se kao snažan odgovor na njegovo tek peto mjesto u izboru za Zlatnu loptu. S druge strane, dobitnik ove prestižne nagrade nas tek treba zadiviti ove sezone. Modrić je bio izvrstan, ali samo na kraju prošle sezone kada je vodio Real prema četvrtom naslovu Lige prvaka u posljednjih pet godina", piše Netto i komentira Modrićev nastup protiv Huesce.

"Ponovno je bio nevidljiv, a njegova momčad se mučila u organizaciji igre. U trenutku izlaska iz igre bio je tek sedmi igrač po broju dodira s loptom među igračima Reala (38), a imao je tek šest dodira više od vratara Thibauta Courtoisa (32)."

Većina medija je Modrića ocijenila niskim ocjenama za jučerašnji nastup. Sport360 mu je dao tek četvorku, Mundo Deportivo piše da nije sudjelovao u igri i da je najbolja stvar koja mu se na utakmici dogodila pljesak domaćih navijača kada je izlazio iz igre.

Marca piše da je Modrić pao u drugom poluvremenu, a čitatelji madridskog lista u anketi za najboljeg igrača smjestili su ga tek na deseto mjesto.

U Madridu su sve više zabrinuti za najboljeg nogometaša svijeta koji od Svjetskog prvenstva igra daleko ispod očekivanja. I dalje se svi nadaju da su razlozi njegovih lošijih igara kašnjenje na pripreme i naporna prošla sezona.  

Pročitajte više