Čovjeka gotovo ubila slina ljubimca, a ljudima je poručio jednu stvar

Foto: Dawn Zwicker-Manteufel

GREG Manteufel cijeli je svoj život okružen psima, a ovoga ljeta jedan ga je pas gotovo koštao života. Kada se počeo osjećati loše, najprije je pomislio da se radi o običnoj gripi. No vrlo je brzo njegovo tijelo počelo mijenjati boju, noge su mu otekle, tresao se i dobio je dijareju. Mislio je da treba odspavati, no onda su stvari počele izmicati kontroli.

Šake i potkoljenice postale su mu tamno ljubičaste boje i to je bio jasan znak da treba liječničku pomoć. Morao je hitno na operaciju, ostao je bez nosa, šaka i potkoljenica. Njegov se život okrenuo naglavačke u samo nekoliko sati. Nakon detaljnijih pretraga, liječnici su ustanovili da se radi o bakteriji (Capnocytophaga canimorsus) koja se nalazi u slini pasa.

Ako ta bakterija uđe u krvotok čovjeka, što se događa jako rijetko, može biti smrtonosna. Kada je Greg to čuo, odbio je povjerovati da ga je njegov pas gotovo usmrtio. Izjavio je da, prije svega, njegov pas nije od onih pasa koji neprestano ližu svoje vlasnike te je dodao da je često u društvu drugih pasa.

Iako je vrlo vjerojatno da mu je bakteriju prenio vlastiti pas, Greg nije poduzeo nikakve mjere nakon operacije. Mnogi bi psa uspavali, no njemu to nije padalo na pamet. Greg je za časopis Men's Health izjavio da se loše stvari mogu dogoditi svima te da je bitno prihvatiti ih i ne klonuti duhom.

Iako mu je život uvelike otežan, njegova ljubav prema psima nije smanjena. Prva stvar koju je napravio nakon što je došao iz bolnice, bila je maženje sa psom koji mu je jako nedostajao. Ljudima je poručio da ostanu jaki čak i kada im se dogode ovakve stvari. 

 

Pročitajte više