TRANSFERI

Senzacija iz Španjolske: Suarez napušta Barcu, a strašna zamjena je već poznata

Foto: Epa

NAKON 15 odigranih kola Primere Barcelona je na čelu s tri boda ispred Seville i na dobrom je putu da obrani naslov prvaka Španjolske. Katalonci ne igraju impresivno, skloni su kiksevima, no čak i takvi prejaki su za konkurenciju u La Ligi.

Protiv Espanyola dva gola iz slobodnjaka zabio je čudesni Messi, zločesti dečko Dembele dodao je jedan i oduševio je igrom, a među strijelce se upisao i Luis Suarez.

Na prvi pogled idila u Kataloniji. No, samo na prvi pogled. Kako piše Daily Star, a istu vijest prenijeli su svi španjolski mediji, uprava Barce odlučna je ove zime prodati Suareza i na njegovo mjesto dovesti Harryja Kanea iz Tottenhama.

Prema istom izvoru Barcelona je spremna ponuditi nevjerojatnih 200 milijuna funti za čudesnog golgetera Spursa, no znajući trgovačke sposobnosti Daniela Levyja upitno je hoće li Tottenham na tu cifru pristati.

''Bila bi to senzacija'', piše Daily Star i dodaje kako odluka o prodaji Suareza s poslovne strane ima smisla. Urugvajac je strašan igrač, to nitko ne dvoji, no u siječnju će napuniti 32 godine, a već dugo muku muči s kroničnim problemima s koljenima. Suarez je ove sezone u La Ligi zabio deset golova, a u Ligi prvaka još nije zatresao mrežu.

Ugledni Guardian također donosi senzacionalnu priču o potencijalnom dolasku 25-godišnjeg Kanea u Barcelonu i piše kako bi se transfer mogao dogoditi na ljeto 2019.

Kane je ove sezone u strašnoj formi. Zlatna kopačka Mundijala u Rusiji u 16 utakmica Premiershipa ima devet golova i dvije asistencije, a u Ligi prvaka čak četiri gola u pet susreta. Kane je uništio i Hrvatsku u Ligi nacija. Zabio je drugi, odlučujući gol, a sve je napravio za engleski prvi.

Pročitajte više