MARIO MANDŽUKIĆ

Ronaldo otkrio što ga oduševljava kod Mandžukića: To je predivno!

Foto: Gulliver / Getty Images

CRISTIANO RONALDO u 33. godini proživljava drugu mladost u Juventusu. Ali dolaskom tamo to je omogućio i samo godinu dana mlađem Mariju Mandžukiću.

Hrvatski heroj juventina procvjetao je otkako mu se u napadu pridružio portugalski velikan. Mandžukić je od početka sezona postigao osam golova, a Ronaldo 11, dok je čak sedam golova namjestio. 

Danas je pet mjeseci otkako je Ronaldo uz 120 milijuna eura odštete Realu došao u Juventusu. Tim povodom u intervjuu za La Gazzetta dello Sport iCorriere dello Sport sažeo je dosadašnje dojmove u novoj sredini:

"Jako sam sretan. Grad je lijep, navijači jako ljubazni, a Juventus je fantastičan klub, nevjerojatno organiziran. Igrači su skromni i rade iznimno naporno. Sve u svemu, fantastično mi je ovdje."

Zašto ste odabrali Juventus?

"Zbog puno razloga: atmosfere koju sam ovdje osjetio igrajući za druge klubove, stabilnosti ovog kluba, predsjednika, navijača. Imao sam nekoliko ponuda, ali sada sam 100 posto siguran da sam odabrao pravu."

Priča se da u Juventus iz Vašeg bivšeg kluba dolaze Marcelo ili Marco Asensio?

"Vidim da novinari pišu o toliko igrača Reala koji navodno dolaze ovdje, od spomenutih, pa do Balea i Jamesa. Iskreno, Juventus ne treba nikakve igrača sa strane."

Koja je razlika između Reala i Juventusa?

"Veoma su različiti. Juventus je kao obitelj".

Pojasnite?

"Ovo je najbolja momčad i skupina nogometaša s kojom sam igrao. U Juventusu se osjećamo kao momčad, za razliku od drugih klubova, u kojima neki igrači misle da su bolji od ostalih. Ovdje su svi skromni. Na primjer, ako Mandžukić ne zabije, opet je sretan zbog onog kome je to uspjelo. To je predivno!"

Ronaldovo objašnjenje na kraju traži kratak osvrt:

"Zvijezde momčadi sretne su i kada ne zabiju gol, raduje ih što su drugi strijelci."

Kada se sjetimo toliko puta kada je Ronaldo u Realu bio ljut što je zabio njegov suigrač, a ne on, ovo zvuči u najmanju ruku kao primjer velike ironije, da ne kažemo sarkazma. 

Podsjetite se samo Ronaldovog izraza lica nakon oba Baleovog gola u finalu Lige prvaka proljetos i jasno je koliko ove njegove riječi nemaju smisla. 

Ili, ako znamo da je Ronaldo dolaskom u Juventus pod stare dane otkrio svoju nesebičnu stranu, možda ipak imaju?

Pročitajte više