NIKO KOVAČ

Kovač u šoku: 22-godišnji nasljednik Robberyja najavio umirovljenje

Foto: Gulliver / Getty Images

BIO bi najbolji mladi krilni napadač na svijetu da nema jednog ogromnog "ali".

Kada se govori o 22-godišnjem Kingsleyju Comanu, obavezno nakon spomenute tvrdnje i suprotnog veznika, dolazi objašnjenje u obliku njegovog nerazdvojnog suputnika - teških ozljeda.

Sjajan mladi nogometaš, koji je do 19. godine već igrao za PSG, Juventus i Bayern, ima kronične probleme s ozljedama. Češći je gost operacijskih sala nego svlačionica i terena. 

Činjenica je da je zbog vještine, brzine i neuhvatljivosti, često na udaru grubih suparničkih startova, ali i da je ostalim "ranjavanjima", koja nisu bila uzrokovana suparničkim nasrtajima, pokazao da je sklon ozljedama.

Francuz je u Bayern došao u ljeto 2015. na posudbu iz Juventusa, a najbolji njemački klub otkupio ga je u ljeto prošle godine za 20 milijuna eura. Danas se njegova vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura, a bila bi još viša da nije općepoznatog razloga.

Coman je zbog ozljede ligamenta, koja ga je zadesila nakon dvije teške ozljede gležnja, ove godine propustio SP, a za Bayern je od početka sezone odigrao samo pet utakmica. Ali nijednu od početka do kraja. Usprkos svemu navedenom, ima odlične brojke otkako je u Münchenu - 98 nastupa, 16 golova i 22 asistencije. 

Međutim, u intervjuu za Telefoot otkriva da mu je dosta: "Neću prihvatiti još jednu operaciju. Što je previše - previše je. Možda mom stopalu nije suđeno da bude nogometaško. Ako se pokaže da je tako, nastavit ću živjeti drugi život, onaj anonimca."

Ovakva vijest u Bayernu je dočekana s nevjericom. Naime, Coman je usprkos svim problemima s teškim ozljedama, jedan od igrača na kojima Bayern gradi budućnost. Posebno u svjetlu potpunog redizajna momčadi koji kreće na ljeto i u sklopu kojeg odlaze dvije krilne legende Robben i Ribery. Njih treba zamijeniti upravo Coman. 

 

 

 

 

 

Pročitajte više