Napuštenih i divljih životinja ima svugdje, pomozite im da se zagriju

123rf.com

VAŠE ljubimce volite bezuvjetno i oni su većinom s vama na sigurnom i toplom. No postoje životinje koji nemaju toliko sreće i provode dane i noći na hladnoći. Niske temperature imaju učinak na životinje kao i na ljude, ako je vama zima, i njima je.

Najčešće mnogi ljudi pogrešno smatraju da životinja ima krzno koje je dovoljno da se ugrije, no to krzno je kao flis jaknica. Ovim putem vas pozivamo da u vrijeme niskih temperatura pustite svoje ljubimce da budu na toplome i da se ne zadržavate predugo vani.

I ono što je također jako važno, Hrvatska je prepuna napuštenih pasa i maca, samo u zadnjih par dana po društvenim mrežama su objavljene fotografije životinja koje nisu uspjele preživjeti i smrzle su se.

Pozivamo vas da otvorite svoja srca i njima i da im omogućite mjesto na kojem se mogu zagrijati. Ostavite im suhu hranu i toplu vodu. Osim pasa i mačaka, i sve ostale životinje su ugrožene. Budite ljudi, pomozite bilo kojoj životinji da preživi ove ekstremne hladnoće.

Udruge za dobrobit i zaštitu životinja apeliraju na sve ljude da pomognu i puste životinje barem da se negdje ugriju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više