Esport

Esport zvijezde dolaze u Split na dva milijuna kuna vrijedan turnir

Foto: DOTA PIT

NAJBOLJE svjetske Dota 2 ekipe će u travnju 2019. ponovo doći u Split na 300 tisuća dolara vrijedan AMD SAPPHIRE DOTA PIT koji organizira domaća tvrtka One Game Agency. Hrvatska i Split će tako i iduće godine u predsezoni ugostiti jedan od najprestižnijih turnira Dota 2 esporta, a atraktivna lokacija i odlični timovi trebali bi biti pravi mamac za publiku iz regije, ali i šire. 

>Vrijeme je da na gamere počnete gledati drugačije

Punog naziva AMD SAPPHIRE DOTA PIT, potvrđen je kao licencirani minor i jedan je od 10 takvih turnira na svijetu na kojima timovi uz novčanu nagradu osvajaju i bodove za odlazak na The International. Zbog promjene u sustavu natjecanja timove koji dolaze u Split ćemo saznati tek nakon održavanja kvalifikacija, ali nema sumnje da će se raditi o nekima od najboljih Dota 2 ekipa i igrača na svijetu. Esport zvijezde će tako ponovo doći u Hrvatsku, a slike Splita i okolice, kao i turnira obići će svijet. Svih sedam dana natjecanja, od 22. do 28. travnja, održat će se u Spaladium Areni, u koju se Dota PIT vraća nakon što je prošle godine održan u Le Méridien Lav hotelu. Podsjetimo, tada je Team Liquid slavio nakon što su u finalu svladali kineski Vici Gaming.  

Foto: Dota PIT

Evo što je o eventu rekao Ivan Marušić, osnivač tvrtke One Game Agency: "Hrvatska i Split će ponovo ugostiti Dota PIT minor. Više od 50 milijuna ljudi diljem svijeta gledat će najbolje Dota 2 timove u borbi za 300 tisuća dolara. Sve će se prenositi iz Splita, koji je zasigurno jedna od najljepših i najzanimljivijih lokacija na kojoj se održavaju esport turniri. Čast nam i je zadovoljstvo raditi s Valveom i svim našim partnerima kako bismo isporučili još jedan vrhunski Dota 2 turnir, kakav publika i zaslužuje".

Prema trenutno dostupnim podacima Dota PIT minor trebao bi biti sedmi turnir u Dota Pro Circuitu. Prije Splita najbolje Dota 2 ekipe natjecat će se još u Bukureštu, Chongqingu i Stockholmu, nakon što je DreamLeague minor osvojio Tigers, a Kuala Lumpur Major Virtus.pro. To Split i Dota PIT zaista svrstava u elitno društvo globalnih esport turnira. Svi ljubitelji Dote i esporta moći će uživati u Spaladium Areni u izvrsnim mečevima i iz prve ruke osjetiti zašto esport događaji diljem svijeta pune dvorane i arene. Kako doznajemo od Ivana Marušića, fokus će biti na lokalnoj i regionalnoj publici, za koju će prije samog eventa, ali i za vrijeme njega, biti pripremljeni brojni sadržaji. Nagradne igre su već krenule, a kako sudjelovati možete saznati na Facebook eventu Dota PIT, gdje će također biti objavljene i sve relevantne informacije. 

Screenshot: Valve 

Dota PIT je važan i za turističku ponudu Splita, ali i Hrvatske u predsezoni. Esport događaji ovakvih razmjera posebno privlače mladu publiku koja ne samo da dolazi gledati mečeve, već i uživati u blagodatima same lokacije. Sjajna je to prilika da uz sve tradicionalne ljepote koje nudi Split promoviramo i onu drugu, mladu i modernu stranu grada. Europski gradovi poput Jönköpinga, Katowica i Odensea su uz pomoć globalnih esport eventa obogatili svoju turističku ponudu i predstavili se u novom svjetlu. Vrijeme je da Split napravi isto. 

Pročitajte više