Piše: | 07.12.2018. 18:05

Trump izabrao bivšu voditeljicu Foxa za veleposlanicu u UN-u

AMERIČKI predsjednik Donald Trump objavio je danas da je Heather Nauert, bivšu novinarku mreže Fox News, imenovao veleposlanicom Sjedinjenih Država u Ujedinjenim narodima umjesto Nikki Haley, a Williama Barra, nekadašnjeg suradnika Georgea H. W. Busha, ministrom pravosuđa.

Heather Nauert koja je lani promovirana u glasnogovornicu američke diplomacije premda nije imala nikakva političkog iskustva, "iznimno je nadarena" i "pametna" žena, rekao je Trump u Bijeloj kući.

"Mislim da će je svi poštovati", dodao je predsjednik Sjedinjenih Država.

Nauert (48) je novinarstvo diplomirala na Sveučilištu Columbia, a ispekla je zanat na mreži ABC, ponajprije na Fox Newsu.

Nikki Haley, glavna u Trumpovoj ekipi, podnijela je ostavku početkom listopada, što je mnoge iznenadilo. Kći indijskih useljenika kojoj se redovito pripisuju ambicije za ulazak u Bijelu kuću, rekla je tada da se neće kandidirati na predsjedničkim izborima 2020. i da će poduprijeti Trumpa.

Trump za ministra pravosuđa izabrao Williama Barra

Trump je ujedno objavio da na dužnost ministra pravosuđa imenuje Williama Barra (68), uglednog republikanskog pravnika koji je istu dužnost obnašao početkom 1990-ih za predsjedničkog mandata Georgea H. W. Busha.

"Od samog početka sam ga imao na prvom mjestu na popisu", rekao je Trump.

Barr će zamijeniti Jeffa Sessionsa kojeg je predsjednik razriješio dužnosti prošlog mjeseca. "Poštuju ga i republikanci i demokrati", izjavio je predsjednik o Barru.

William Barr, koji je također diplomirao na Sveučilištu Columbia, radio je za CIA-u, na sudovima u saveznoj prijestolnici i u odvjetničkim uredima prije nego što je stupio u službu predsjednika Georgea H. W. Busha koji je umro prije tjedan dana.

Oba imenovanje treba još potvrditi Senat.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE