Serijski ubojica smaknuo 78 žena, a zbog jednog dijela presude podivljao na sudu

Screenshot: Youtube

NAJGORI ruski serijski ubojica, poznat po nadimku Vukodlak, osuđen je za 56 novih ubojstava čime se broj njegovih žrtava penje na najmanje 78 žena, prenosi Mirror. 

Mikhail Popkov (54) osuđen je na doživotnu kaznu, a svoje je okrutne zločine pokušao opravdati tvrdnjom da je želio svoj rodni grad Angarsk u Sibiru "očistiti od prostitutki i nemoralnih žena". Nožem, sjekirom i odvijačem presudio je između 78 i 81 ženi, a većinu ih je prije toga silovao. 

"Očito je volio ubijanje. Neke od njegovih žrtava su imale i po 145 ili čak 170 uboda. Rekao je da bi osjetio zadovoljstvo kad bi vidio koliko ih boli dok ih ubada", otkrio je ruski državni tužitelj. 

Prve žrtve je ubio još 1992., netom nakon raspada Sovjetskog Saveza, a posljednje se ubojstvo dogodilo 2010. Njegove su žrtve bile stare između 18 i 50 godina. 

Popkov, koji je inače bivši policajac, doživotnu presudu je saslušao mirno, ali je pobjesnio kad mu je rečeno da u zatvoru neće primati mjesečnu mirovinu od 2300 kuna. 

"Jako se uzrujao kad je čuo da će mu biti oduzet policijski čin i mirovina. Nadao se da će zbog surađivanja s policijom tijekom istrage imati bolji tretman na sudu", ispričao je tužitelj za Siberian Times. 

Popkov je još 2015. osuđen na doživotnu kaznu za 22 ubojstva, a nakon toga je priznao još 60 ubojstava. Zbog njegove suradnje s policijom pronađeni su dokazi za njih 56. 

"Priznao je da ih je 'osudio na smrt' čim bi pristale popiti piće s njim jer je to za njega bio dokaz da nemaju morala. Trima ženama je 'oprostio' jer su ga odbile. Njih je čak otpratio kući i pomogao im nositi torbe", ispričao je tužitelj. 

"Popkov je okrutan čovjek. Kad bih ga morao opisati u jednoj riječi to bi bilo: lovac. Tražio je svoj plijen i ubijao ga, a od toga je dobivao zadovoljstvo i energiju koji bi ga držali sve do idućeg ubojstva. Još uvijek nismo našli sve žene koje je ubio. Kad smo ga pitali je li to sve, rekao je da je to sve čega se može sjetiti", rekao je jedan od istražitelja. 

Pročitajte više