Piše: R.I. | 07.12.2018. 09:37

Plodine žele kupiti Konzum

RIJEČKI trgovački lanac Plodine obilježava 25 godina rada, a vlasnik i predsjednik Uprave Milo Ćurković otkrio je da su Plodine zainteresirane za preuzimanje Konzuma.

"Kriza u Agrokoru bila je opasna za cijelu ekonomiju, međutim, sve se dobro završilo u smislu da porezni obveznici nisu snosili posljedice, i to je najvažnije", kazao je u razgovoru za Novi list.

"Apsolutno smo zainteresirani za kupnju Konzuma. Pitanje je naravno što će učiniti novi vlasnici. Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, i moja je procjena da banci to nije temeljni posao, te da će, čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio prodati, za što se mi spremamo i to želimo. Mislim da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine, i mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. 

To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama. Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili", kaže Ćurković.

Doda je da će onaj tko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga definitivno nitko neće moći prestići.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE