U Hrvatskoj minusi, ima i snijega. Evo gdje je najhladnije

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Screenshot DHMZ

DIJELOVI Hrvatske jutros su se probudili okovani minusima.

U Delnicama je tako u sedam sati izmjereno -1,8 stupnjeva. U Kninu je bilo -1,7, a u Sinju čak -5,6 stupnjeva. Na Biokovu, na vrhu Sveti Jure iznad Makarske, bilo je -4,3 stupnja, dok je na Zavižanu - 8 stupnjeva. U Zagrebu su bila 2,2 stupnja. I u drugim dijelovima zemlje temperature su se kretale oko nule.

Što nas čeka danas?

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno s kišom, susnježicom i snijegom, na Jadranu prijepodne djelomice sunčano, a na krajnjem jugu može pasti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Poslijepodne i navečer kiše će mjestimice biti i drugdje duž obale.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni.

Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije bura će okrenuti na umjereno jugo koje će jačati prema kraju dana.

Najviša dnevna temperatura između 1 i 5 na kopnu te od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva na Jadranu.

Čuvajte se poledice na cestama

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj, kolnici su mokri ili vlažni i skliski i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici; zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorene su za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine.

Na autocesti A7 Draga - Šmrika i Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila)

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Od 15. studenoga do 15. travnja iduće godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Pročitajte više