Ročnica i instruktor HV-a nakon hodočašća uhvaćeni u nedoličnom ponašanju u busu

Fotografija nema nikakve veze s osobama i događajima iz teksta. Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JEDNA ročnica i instruktor HV-a zatečeni su u nedoličnom ponašanju u autobusu na povratku s vojnog hodočašća održanog 7. listopada u Mariji Bistrici, piše Dnevnik.hr.

Kako piše isti izvor, svemu je kumovala koja kapljica alkohola više. Riječ je o, kako pišu, ročnici i njenom nadređenom.

Prema neslužbenim informacijama, zbog svega je Vojna policija pokrenula istragu, no nije poznato što je utvrđeno i je li tko zbog toga odgovarao.

Čudan odgovor MORH-a

Odgovor MORH-a u najmanju je ruku čudan. Oni su, na novinarski upit o ovom slučaju, napisali kako je "jaka Hrvatska vojska mnogima trn u oku"

"Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.

Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.

Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda".

Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.

Što se tiče upoznavanja javnosti o događajima u MORH-u, sve što je bitno javnost zna, a dozvolit ćete i nama da vodimo sustav i preuzimamo odgovornost", stoji u odgovoru Ministarstva obrane koji potpisuje Samostalna služba za odnose s javnošću.

U Uredu predsjednice, koja je ujedno i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, kažu da o tom događaju nemaju nikakvu informaciju.

Pročitajte više