Kapetan Dragan ipak ne ide na slobodu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

DRAGANU Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, odbijen je zahtjev za prijevremenim otpustom te će on nastaviti služiti zatvorsku kaznu u Kaznionici u Lepoglavi, doznaje neslužbeno HRT.

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je završeno ročište o puštanju na uvjetnu slobodu Dragana Vasiljkovića. Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic kazao je tada da će javnost biti obaviještena o odluci čim ona bude otpremljena strankama.

Kazna mu je umanjena na 13 i pol godina

U pravomoćnoj presudi Vrhovnog suda od 12. lipnja stoji da je djelomično prihvaćena Vasiljkovićeva žalba pa mu je kazna umanjena na 13 i pol godina. U ostalim dijelovima Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu koju je splitski Županijski sud objavio 26. rujna prošle godine.

Vasiljković je osuđen zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen optužbe da je naredio ubojstvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Kapetan Dragan, koji ima srpsko i australsko državljanstvo, uhićen je prije 12 godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2015. izručen je Hrvatskoj, a od početka je negirao kaznena djela koja su mu se stavljala na teret i tvrdio da su svjedoci lažno iskazivali.

Pročitajte više