Vlasnica zadarskog kafića na sudu pokušala ocrniti brutalno pretučenu djevojku

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

DANAS je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću, poznatijem kao Daruvarac, zbog slučaja brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke s kojom je prethodno bio u vezi.

Daruvarac je u sudnici inzistirao od vlasnice kafića u kojem se 13. lipnja dogodio incident da opiše snimku razgovora koju joj je jednom pustio žaleći se na ljubavne probleme, piše Zadarski. U toj snimci koju mu je navodno poslala majka 18-godišnjakinje, čuje se kako ona optužuje kći za laki moral i tragediju u obitelji.

"Čulo se kako joj majka govori da je mora odvoditi iz hotela jedva punoljetnu. Pokazao mi je i poruke u kojima mu piše da bi njih dvoje po godinama bili bolji par", rekla je 26-godišnja vlasnica kafića. Njezin iskaz izazvao je reakciju zastupnika optužbe Igora Vulića koji je rekao kako ga je predočila na način da se ne sjeća ničega protiv optuženog, ali se itekako potrudila 18-godišnjakinju prikazati kao - "kurvu".

"Rekla je da se ne zove hitna i policija jer majka ne smije saznati"

Vlasnica kafića sporne je večeri bila na terasi, pa nije, kako je posvjedočila, vidjela što se događa unutar kafića. Ušla je tek kada je vidjela komešanje.

"Bila je krvava. Izvela sam je van i odveli smo je u susjedni kafić. Rekla je da se ne zove hitna i policija jer majka ne smije saznati. Lice joj je bilo krvavo i susjeda je zvala hitnu pomoć. Nisam vidjela je li joj itko u kafiću priskočio u pomoć. Trebala je odraditi ljeto kod nas. Prije toga je dva puta konobarila i to je sve. Ona je stalno dolazila, a on povremeno", posvjedočila je vlasnica kafića koja se jedina od ukupno četiri pozvana svjedoka pojavila u nastavku suđenja.

"Darko mi se više puta požalio da ga ona uhodi i opsjeda"

Potvrdila je da u kafiću postoje tri nadzorne kamere i da ima aplikaciju za pregledavanje na mobitelu, ali nije znala odgovoriti zbog čega nije pregledala snimku. Demantirala je da su ona i njezin suprug zabranili prijateljici premlaćene djevojke da zovu policiju i hitnu te da je baš ona rekla Kovačeviću da bježi.

Iako je jučer trebao svjedočiti i njezin suprug koji je te večeri također bio u kafiću, on se opravdao probavnim problemima, druga svjedokinja je navela da nema kome ostaviti djecu, dok se treći svjedok nije opravdao.

"Poznajem ga iz kafića, a ona dolazi otkad je krenula u srednju školu. Bili su u nekakvoj ljubavnoj vezi. Ona mi je početkom svibnja rekla da je s Darkom. Rekla mi je da ga voli. Krajem svibnja Darko joj je, čula sam, govorio da želi prekinuti. Više puta mi se požalio da ga uhodi i opsjeda. Da je spominjao bombu, zvala bi policiju", kazala je vlasnica kafića.

Tužiteljstvo je za Kovačevića predložilo pet i pol godina zatvora. Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za prijetnju do jedne godine, no ako je nesretnoj djevojci prijetio prije premlaćivanja upravo teškim tjelesnim ozljedama ili ubojstvom, sud mu može izreći kaznu do tri godine zatvora.

Pročitajte više