Otkriven motiv luđakinje koja je u jagode u Australiji stavljala igle

Foto: Epa

MY Ut Trinh (50) uhićena je u nedjelju zbog sumnje da je stavljala šivaće igle u jagode i tako počinila teško kazneno djelo. Radila je kao nadzornica na farmi jagoda koja se nalazi sjeverno od grada Brisbanea (Australija), javlja lokalna policija, a prenosi BBC.

Australske vlasti nedavno su postrožile kazne za kontaminaciju hrane na 10 do 15 godina zatvora.

My Ut Trinh optužuju po sedam točaka optužnice, a ona za sada nije izjavila hoće li pokušati osporiti optužbe.

DNK na jagodama

Sudu u Brisbaneu danas su predstavljeni dokazi koji pokazuju da je na kontaminiranim jagodama pronađena DNK My Ut Trinh.

"Izgleda da je optuženica bila motivirana prkosom ili osvetom. Stavljala je metalne predmete u voće tijekom nekoliko mjeseci", rekla je sutkinja Christine Roney.

Takve stvari nisu smiješne

Igle u jagodama pronađene su prvo u Queenslandu, a potom i u ostalim australskim državama. Nakon toga pojavili su se i pojedinačni slučajevi pronalaska šivaćih igala u banani, jabuci i mangu, no policija smatra kako je tu bila riječ o oponašanju zločina.

Australski premijer Scott Morrison obećao je da će svi koji su odgovorni za ovaj incident snositi posljedice: "Takve stvari nisu smiješne. Oni koji ugrožavaju živote Australaca koji teško rade kako bi se prehranili i koji siju strah u glavama male djece nisu ništa drugo nego kukavice i grubijani."

Pročitajte više