U vozilu saudijskog konzulata pronađene stvari ubijenog novinara

Foto: EPA

ISTRAŽITELJI su pronašli dva kovčega i stvari za koje vjeruju da pripadaju ubijenom saudijskom novinaru Jamalu Khashoggiju, tijekom pretrage vozila saudijskog konzulata u Istanbulu, objavio je u utorak CNN Turk.

Reutersov očevidac kazao je da je saudijski tim bio uz turske istražitelje koji su izvršili pretragu na parkiralištu na kojem je pronađeno vozilo, u istanbulskoj četvrti Sultangazi u ponedjeljak.

Na svojoj web stranici CNN Turk je objavio da su istražitelji u automobilu pronašli računalo i dokumente koji su navodno pripadali Khashoggiju.

Turski dužnosnici sumnjaju da je Khashoggi ubijen i njegovo tijelo raskomadano unutar saudijskog konzulata 2.  listopada.

Sky News objavio da su pronađeni dijelovi tijela

Sky News je tijekom dana javio da su dijelovi tijela turskog novinara pronađeni, ali to zasad nije potvrđeno ni iz kojeg izvora.

Pretraga automobila nastavit će se u srijedu, dodao je CNN Turk.

>> Sky News: Nađeni dijelovi tijela ubijenog novinara, lice mu je unakaženo

Previše "sivih zona" i neodgovorenih pitanja

Međunarodna zajednica i u utorak govori o previše "sivih zona" i neodgovorenih pitanja u slučaju Khashoggi.

Šefica europske diplomacije Federica Mogherini kazala je u Strasbourgu da i dalje postoje brojne "sive zone" oko toga kako je umro Khashoggi. "Odgovor Saudijske Arabije ostavlja previše sivih zona", kazala je u Europskom parlamentu, zatraživši ponovno "hitnu, jasnu i transparentnu istragu" saudijskih vlasti.

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je da će SAD tražiti od Rijada odgovore, nakon što je ranije u utorak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio da je ubojstvo bilo planirano te da je saudijski novinar, kritičan prema vlasti u svojoj zemlji, ubijen na "gnjusan način".

"Cijeli svijet nas gleda. Amerikanci žele odgovore i tražit ćemo da odgovore dobijemo brzo", kazao je Pence.

Skupina G7 najsnažnije je osudila ubojstvo i naglasila da Rijad mora osigurati da se takav incident nikada više ne ponovi.

Saudijski kralj Salman i princ prijestolonasljednik Mohammad bin Salman primili su tijekom dana brata i sina ubijenog novinara u svojoj palači u Rijadu i izrazili im sućut.

Pročitajte više