400 migranata pokušava ući u Hrvatsku, došli su na 100 metara od granice

Foto: Klix

NA GRANIČNOM prijelazu Maljevac u BiH trenutno se nalazi oko 400 migranata koji žele prijeći granicu BiH s Hrvatskom, dok su migranti koji su jučer stigli na granični prijelaz Izačić vraćeni u centre, rekla je za Klix glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

Jutros se iz Velike Kladuše na granični prijelaz Maljevac uputilo oko 80 ljudi, ali broj se povećavao kako su pristizale nove skupine i trenutno ih je između 350 i 400. Od graničnog prijelaza udaljeni su 100 metara. Povećan je broj pripadnika Granične policije i MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

Migranti su i jučer došli u blizinu granice

Podsjetimo, blizu 200 migranta i jučer je stiglo u blizinu graničnog prijelaza Maljevac, odakle su vraćeni nekoliko sati kasnije.

Na granični prijelaz Izačić jučer je stiglo stotinjak osoba koje su napustile hotel Sedra u Cazinu gdje su bile smještene. Noć su proveli uz cestu, a tijekom današnjeg dana stigla je još jedna skupina migranata pa ih je u određenom trenutku bilo blizu 200. Svi oni vraćeni su u prihvatne centre.

"Koordiniranim aktivnostima pripadnika Granične policije i MUP-a USK, grupa koja je bila na udaljenosti od 600 metara od graničnog prijelaza Izačić vraćena je na tri lokacije, u dva prihvatna centra. Promet se odvija neometano", kazala je Dujković.

Usprkos tome što migranti nemaju dokumente potrebne za prelazak granice, nadali su se da će prijeći u Hrvatsku, ali MUP je priopćio kako neće dopustiti migrantima da nezakonito pređu granicu.

U gradovima Krajine, a najviše u Bihaću i Velikoj Kladuši, trenutno se prema procjenama nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju da se domognu neke od zemalja zapadne Europe.

Pročitajte više