Sky News: Nađeni dijelovi tijela ubijenog novinara, lice mu je unakaženo

Foto: EPA

BRITANSKI Sky News objavio je da su pronađeni dijelovi tijela brutalno ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

>> VIDEO Erdogan: Saudijci su brutalno ubojstvo novinara planirali danima

Sky je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio da je Khashoggijevo tijelo "izrezano" te da mu je lice "unakaženo".

Jedan izvor je, piše dopisnik Sky Newsa iz Istanbula, rekao da su ostaci tijela ubijenog novinara nađeni u vrtu kuće u Istanbulu u kojoj živi saudijski konzul.

Khashoggi je, podsjetimo, ubijen upravo u saudijskom konzulatu u Istanbulu. 

Erdogan danas održao govor o ubojstvu Khashoggija

Sky News je ovu informaciju objavio nakon što je turski predsjednik Erdogan održao govor u kojem je iznio tvrdnju da su Saudijci danima planirali ubojstvo Jamala Khashoggija. Erdogan je u govoru u kojem je obećao "golu istinu" o brutalnom ubojstvu ustvrdio da tijelo ubijenog novinara nije pronađeno.

"Zašto tijelo nekoga za koga je službeno potvrđeno da je ubijen još uvijek nije pronađeno?" zapitao se Erdogan u govoru koji je održao u turskom parlamentu.

Tko je bio Jamal Khashoggi?

Jamal Khashoggi, utjecajni saudijski novinar koji je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. listopada, bio je glasni kritičar svoje vlade na čelu s prijestolonasljednikom Mohammadom bin Salmanom, no njegova karijera pokazuje da je osim oštrih kritika na račun Bin Salmanove neprijateljske i nehumane politike prema Jemenu i Kataru istovremeno simpatizirao radikalno Muslimansko bratstvo i Hamas, podržavajući njihovu izrazito antisemitsku politiku i vjeru u uništenje Izraela, pišu u subotu strani mediji.

Saudijska Arabija objavila je ranije u subotu da je 60-godišnji Khashoggi umro u tučnjavi u istanbulskom konzulatu i da su zbog njegove smrti odmah smijenjeni Saud al Katani, savjetnik i desna ruka prijestolonasljednika Bin Salmana, i zamjenik šefa obavještajne službe Ahmed Asiri.

Priznanje Rijada da je Khashoggi umro u konzulatu stiglo je nakon dva tjedna opovrgavanja da su imali išta s njegovim nestankom i nakon sve glasnijih zahtjeva zapadnih saveznika za objašnjenjem što se dogodilo. 

Pročitajte više