Brazil i Argentina razočarali: Miranda pogodio za pobjedu u sudačkoj nadoknadi

FOTO: Screenshot

SVI su očekivali pravi spektakl, golijadu i mnoštvo atraktivnih poteza, ali na kraju treba priznati i reći da se na prijateljskom ogledu između Argentine i Brazila nije mogao vidio kvalitetan nogomet. Jedini pogodak pao je tek u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Jedno veliko ništa u 105. ogledu dva južnoamerička giganta prekinuo je Neymar napadač u nadoknadi drugog poluvremena kada je ubacio iz kuta, a Miranda glavom u 93. minuti pogodio za pobjedu od 1:0.

Argentina je večeras nastupila bez Lionela Messija, Aguera, Di Marije, Higuaina, ali i s oslabljenim sastavom bili su ravnopravan protivnik Brazilcima, koji su bili bez Marcela, Thiaga Silve i Danija Alvesa. Argentinski v.d. izbornik Lionel Scaloni uspio je izvući najbolje što je mogao od pomlađene argentinske momčadi u kojoj su napad predvodili Dybala i Icardi, a iznenađenje u sastavu bio je Renzo Saravia, branič iz argentinskog prvoligaša Belgrana.

U prvom poluvremenu najbolju šansu imao je Brazil poslije kornera i udarca Mirande kojeg je s gol-linije očistio Otamendi, dok su na drugoj strani Dybalu milimetri dijelili od prvijenca u reprezentativnom dresu. U drugom najbolje šanse imali su veznjaci Paredes i Artur, a zaprijetio je i Neymar u samoj završnici.

No, kada je izgledalo da će se pobjednika tražiti kroz raspucavanje, Brazilci su ugrabili pobjedu iz kornera. Neymar je u 94. minuti fantastično izveo udarac iz kuta, Miranda opet bio najviši u skoku, ali ovoga puta Otamendi nije bio na gol-liniji. Iskusni Interov stoper zakucao je loptu u mrežu za radost Selecaa i novu tugu Argentinaca koji se još u potpunosti nisu oporavili od debakla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Na kraju, koliko je utakmica bila dosadna i neučinkovita pokazuje podatak da su obje momčadi zajedno uputile tek pet udaraca u okvir i tako razočarale više od 62 tisuće navijača na stadionu kralja Abdullaha u Džedi, u Saudijskoj Arabiji.

Pročitajte više