Muškarac u kući u Šibeniku prijeti da će se ubiti, pregovori trajali cijeli dan

MUŠKARAC se u Šibeniku zaključao u kuću i prijeti samoubojstvom. Drama je počela u utorak rano poslijepodne i nastavila se tijekom cijelog dana i noći.

U kući su, kako piše ŠibenikIN, tijekom utorka poslijepodne bili predstavnici braniteljskih udruga, no bez rezultata. Ispred kuće u Zadarskoj ulici cijeli dan dežuraju djelatnici hitne i policija.

"Specijalna policija iz Splita na terenu je od 19.35, a s njima je i pregovarač. Stanje je i dalje nepromijenjeno, a s obzirom na to da je riječ o posebnoj jedinici specijaliziranoj za ovakve slučajeve, oni će pokušati razriješiti situaciju", kazali su iz šibenske policije u utorak navečer.

Ne namjerava se otključati

Muškarac je staložen, ali ne namjerava se otključati pa se rasplet situacije još uvijek ne nazire.

Muškarac kod sebe nema nikakvog oružja osim noža, a u prostoriji u prizemlju kuće je sam i zaključan dok s liječnicima, policijom i članovima obitelji komunicira kroz razbijeni otvor. Muškarac prijeti da će sam sebi nanijeti zlo te govori da ne želi nikome nauditi.

Kako doznaje ŠibenikIN, pred kućom u Zadarskoj ulici parkirani su kombiji specijalne policije iz Zagreba, a prema neslužbenim informacijama specijalci će pokušati izvući 67-godišnjaka. No, u utorak navečer to još nisu napravili.

"Otac je bio u ratu i već duže vrijeme je rastrojen"

Kako je kazao sin muškarca koji se cijeli dan nalazio ispred kuće, situacija traje već duže.

"Ova situacija duže traje, nisu u pitanju obiteljski problemi. Otac je bio u ratu i već duže vrijeme je rastrojen. Bio sam kod njega, djeluje mi smireno i više ne prijeti samoubojstvom i nije opasan za okolinu, samo ne pušta nikoga kod sebe", kazao je sin 67-godišnjaka.

Oko 14:35 u dvorište kuće upali su interventni policajci s takozvanim "ovnom" za probijanje vrata.

Kako neslužbeno doznaje ŠibenikIN, muškarac boluje od PTSP-a.

Pročitajte više