Džeko i ekipa gaze, Prosinečki miran: "Neka se drugi bune, meni je ona skroz OK"

Foto: Screenshot

NA KRILIMA čudesnog Edina Džeke reprezentacija BiH je u Sarajevu na stadionu Grbavica s 2:0 pobijedila Sjevernu Irsku i nakon tri kola je zadržala maksimalan učinak. Tri utakmice, tri pobjede i gol-razlika 5:1.

Ipak, bez obzira na maksimalnih devet bodova, Zmajevi još uvijek nisu osigurali prvo mjesto u grupi, ali nova pobjeda gurnula ih je još bliže tom cilju. Posebno je zadovoljan bio izbornik BiH, Robert Prosinečki.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Sjeverna Irska je ovdje došla tražiti svoju zadnju šansu da nešto napravi u Ligi nacija. Odigrali su dobro i korektno, pogodili tri stative, ali mi moramo biti zadovoljni s ovim što smo napravili. Publika je bila odlična", rekao je Prosinečki pa dodao:

"Zadnjih osam utakmica nismo izgubili i zadovoljni smo. Imamo pet pobjeda i tri remija, a sljedećeg mjeseca nas čeka utakmica protiv Austrije. Želimo na pravi način završiti nastup u grupi Lige nacija, a onda dočekati prosinac i ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo."

Mnogi treneri smatraju Ligu nacija besmislenim natjecanjem, ali Robert Prosinečki ne misli tako.

"Dobra je Liga nacija, igra se za nešto... Zanimljivo je, nisu ovo prijateljske utakmice. Znam da se neki treneri bune, ali to je zbog nekih drugih razloga. Sve u svemu, meni je Liga nacija skroz OK. Što drugo reći poslije devet bodova?"
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više