Zašto morate piškiti pod tušem i osam drugih vojnih trikova koji će vas spasiti

Screenshot: YouTube

AMERIČKA vojska službeno je starija od same zemlje pa je jasno da u rukavu ima nekoliko trikova koji joj olakšavaju službu, a svima ostalima mogli bi olakšati život.

Neki su trikovi malo čudni, no ako je vjerovati Bright Sideu, olakšat će vam život.

1. Uriniranje pod tušem

Iako je ovo jedna od kontroverznijih tema, a mnogi ni ukućanima ne žele priznati da to rade, stručnjaci tvrde da to pomaže u sprječavanju i liječenju atletskog stopala, učestale i zarazne gljivične infekcije stopala.

2. Ljepljiva traka oko stopala

Vojničke čizme često su neudobne, a uz ovaj trik možete se konačno oprostiti od žuljeva, kurjih očiju i drugih problema. Ako planirate trčati duže relacije, ovaj trik vam također može pomoći. Samo područja na kojima češće nastaju žuljevi oblijepite trakom i obujte se.

3. Vezanje čvorova

Kako se njihove glomazne čizme ne bi odvezale u najgorem trenutku, osmislili su posebnu tehniku. Ona se sastoji od toga da duž vezica zavežete nekoliko čvorova kako se ne bi izvlačile.

>>>Metoda koju koriste američki vojnici garantira da ćete zaspati za 2 minute<<<

4. Ulošci nisu samo za žene

U hitnom slučaju, ulošcima možete zaustaviti krvarenje. Namjestite uložak preko rane i zalijepite ga samoljepljivom trakom. Osim toga, uloške možete staviti na dno cipela kako bi vam bile toplije, a i upijat će znoj.

5. Tajice nisu hlače - i nisu samo za trčanje

Još jedan dokaz tome je način na koji ih nose američki vojnici - ispod hlača kako bi im bilo toplije na zaista niskim temperaturama.

6. Sjajno, sjajno, sjajnije

Vojničke čizme uvijek su uglancane, a kako bi to postigli, uzmu popriličnu količinu kreme za cipele, premažu je i ostave da se upija 10-15 minuta. Nakon toga prelaze upaljačem preko cipela i samo promatraju kako se počinju sjajiti. Na kraju jednostavno prijeđu preko čizama vlažnom krpom kako bi ih uglancali.

7. Do vatre u sekundi

Natopite vatu vazelinom i više se nećete mučiti da zapalite vatru na logorovanju, roštiljima i u sličnim prigodama.

8. Kako se riješiti pratnje

Zbog nekog razloga sumnjate da vas netko prati. Na sljedeća četiri križanja skrenite svaki put na istu stranu. Ako je isti auto i dalje iza vas, zovite policiju.

9. Umijeće slaganja kreveta

Savijte plahtu sa strane i ugurajte je pod madrac. Potom ravno presavijte plahtu u podnožju kreveta i ugurajte je pod madrac. Plahta se neće izvlačiti, a izgledat će jako uredno.

Pročitajte više