Velika vikend akcija policije, najviše je napuhala djevojka od 27 godina

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija je tijekom vikenda u akciji pojačanog nadzora vozača i vozila zabilježila 915 prekršaja pri čemu su prednjačili prekršaji zbog prebrze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola.

Na vožnju u pijanom stanju odnosio se 121 prekršaj, dok se 357 prekršaja odnosilo na nepropisnu brzinu, 108 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 34 na nepropisnu uporabu mobitela, sedam na upravljanje vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom i 274 ostala prekršaja.

Najveću koncentraciju alkohola imala 27-godišnjakinja koja je izazvala i prometnu nesreću

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 27-godišnjoj vozačici koja je tu neslavnu titulu odnijela s 2,08 promila alkohola u krvi, izmjerena joj u nedjelju, oko 4:45 sati nakon što je automobilom njemačkih oznaka u Sv. Ivanu Zelini izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Među vozačima rekorder je 61-godišnjak kojem je u subotu, 23:20 sati u mjestu Ribnica kod Velike Gorice izmjereno 1,92 promila.

10 posto vozača imali preko 1,5 promila alkohola

Od 121 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, kod njih 12 vozača ili 9,9 posto utvrđena je koncentracija alkohola veća od 1,5, a evidentirana su 23 mlada vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola. Tri osobe odbile su testiranje na uređaju za droge.

Akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena je na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Pročitajte više