Netflixovu novu seriju već su prozvali najstrašnijom ove godine

Screenshot: YouTube

OD PRIJE nekoliko dana na Netflixu je dostupna nova serija, The Haunting of Hill House, a koju su neki već prozvali najjezivijom serijom godine.

Bazirana na istoimenom klasiku Shirley Jackson iz 1953. godine, koji je deset godina kasnije poslužio kao predložak za film The Haunting, za novu seriju scenarij je napisao i režirao ju Mike Flanagan, poznat po hororima Hush i Ouija: Origin of Evil. 

Radnja prati petero braće i sestara odraslih u domu koji će postati najpoznatija ukleta kuća u zemlji. "Sad su odrasli i tragedija ih je prisilila da se vrate i suoče s duhovima prošlosti, od kojih neki još vrebaju u njihovim mislima, a drugi možda zapravo promatraju kroz sjene Hill Housea", stoji u opisu serije.

Koristeći tragično okupljanje obitelji kao početnu točku, serija kroz 10 epizoda otkriva disfunkcionalnost odraslih osoba koje su napustile strašnu vilu nakon što im je majka umrla u ranim devedesetima. Serija se bavi traumatičnim događajem i psihološkim efektima koje je imao do današnjosti, a koji se manifestiraju kroz mentalne bolesti, tajne, laži i izdaje.

Serija zasad na IMDB-u ima ocjenu 9,1 dok slično stoji i na Rotten Tomatoesu, a neki su je već prozvali "ovogodišnjim Stranger Thingsom".

Pročitajte više