Koliko će još trajati bablje ljeto? Objavljena mjesečna prognoza, stiže promjena

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

IAKO smo odavno zakoračili u jesen, posljednjih tjedana prati nas pravo ljetno vrijeme - sunce i temperature koje su se penjale i iznad 25 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da će se slično vrijeme nastaviti i tijekom ovog tjedna. Ali kraj mjeseca donosi preokret.

Još jedan ljetni tjedan

Idućih će dana u unutrašnjosti i dalje biti djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Oblačnije sutra i početkom utorka, kada u gorju može pasti i malo kiše. Ujutro mjestimice magla ili sumaglica, piše Zoran Vakula za HRT.

Na Jadranu također idućih dana pretežno sunčano i toplo. U ponedjeljak na sjevernom i srednjem dijelu oblačnije, ponegdje uz mogućnost za malo kiše. U ponedjeljak će duž obale puhati prolazno jugo, zatim bura i sjeverozapadnjak. 

Dakle, idućih dana i dalje nas očekuje većinom sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme uz malo više oblaka u ponedjeljak, kada u zapadnim krajevima ponegdje može pasti i malo kiše.

Mjesečna prognoza ECMWF-a

Nova mjesečna prognoza ECMWF modela u većem dijelu Europe očekuje pozitivno odstupanje temperature zraka od prosjeka. Drugim riječima, u narednih nekoliko tjedana naši krajevi mogu očekivati toplije vrijeme od prosjeka, dok će se niže temperature od prosjeka zadržavati na jugozapadu kontinenta i prema oceanu.

Mjesečna prognoza ECMWF-a u naredna dva tjedna očekuje uglavnom sušno vrijeme, dok bi prema kraju mjeseca ipak veća količina vlažnog zraka trebala doći na naše područje, donoseći kišu ponajprije na Jadranu, javlja Neverin.

Pročitajte više