United ispao iz Kupa na Old Traffordu od drugoligaša nakon osme serije penala

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NAJUZBUDLJIVIJOJ utakmici šesnaestine finala Carabao Cupa, nama poznatijem kao Liga kupa, snage su odmjerili Manchester United i Derby na Old Traffordu.

Bivši prvak Engleske, a danas drugoligaš, bio je totalni autsajder na Kazalištu snova, no i večeras se pokazalo da su u Kupu iznenađenja uvijek moguća. Momčad koju vodi veliki Frank Lampard slavila je nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom tijeku utakmice bilo je 2:2, a pobjednik se dobio tek u osmoj seriji penala kad je Jones promašio.

United je sjajno počeo i poveo je golom Mate već u trećoj minuti. Mogli su Crveni vragovi i ranije riješiti utakmicu, no puno su toga promašili i bili su kažnjeni.

Najprije je Harry Wilson u 59. minuti zabio gol kakav se rijetko viđa iz slobodnjaka za 1:1, da bi novi šok stigao u 67. minuti kada je Sergio Romero igrao rukom izvan šesnaesterca pa je isključen.

S igračem više Derby u 85. minuti dolazi do preokreta, a junak je bio rezervni igrač Marriott, koji je postigao gol samo šest minuta po ulasku u igru. 

Ipak, duboko u nadoknadi Marouane Fellaini je izvukao United i donio svom timu novu šansu - penale. No, sreća je bila na strani Derbyja.
 

Pročitajte više