Prvi kiks u sezoni, Kovač ostao bez pobjede u 87. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

AKTUALNI njemački prvak Bayern München, kojeg vodi Niko Kovač, prekinuo je pobjedničku seriju odigravši 1:1 protiv Augsburga u susretu petog kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Bavarci su u prva četiri ligaška kola te po jednom susretu u njemačkom Kupu i Ligi prvaka nanizali šest pobjeda, no seriju je zaustavio Augsburg.

Bayern je i ovoga puta bio korak do pobjede, imao je vodstvo i nekoliko sjajnih prilika, međutim gostujući vratar Andreas Luthe je imao sjajnu večer. Njemački prvak je poveo u 48. minuti golom Arjena Robbena, a izjednačio je Felix Gotze u 87. minuti nakon loše reakcije Manuela Neuera.

Hoffenheim je na gostovanju pobijedio Hannover 3:1, a hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je upisao asistenciju. Gosti su poveli 2:0 golovima Joshue Breneta (20.) i Pavela Kaderabeka (49.), Niclas Fullkrug je smanjio u 55. minuti iz kaznenog udarca, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Isak Belfodil u sudačkoj nadoknadi na asistenciju Andreja Kramarića koji je ušao u igru u 65. minuti.

Werder je nastavio s odličnim igrama i pobjedom protiv Herthe s 3:1 probio se na drugo mjesto Bundeslige. Golove za momčad iz Bremena zabili su Martin Harnik (11.), Miloš Veljković (45.) i Max Kruse (66-11 m), dok je pogodak za goste zabio Javairo Dilrosun (53.).

Schalke je doživio i peti poraz, ovoga puta kod Freiburga. Pogodak odluke zabio je Florian Niederlechner u 52. minuti. Schalke je uvjerljivo zadnji s pet poraza i razlikom pogodaka 2:9.

Na ljestvici vodi Bayern s 13 bodova, Werder je drugi s 11 bodova, dok je Hertha treća s 10 bodova. Borussija Dortmund na četvrtom mjestu ima osam bodova, ali i susret manje. 

REZULTATI:
Werder Bremen - Hertha    3:1 (Harnik 11, Veljković 45, Kruse 66-11 m / Dilrosun 53)
Bayern München - Augsburg 1:1 (Robben 48 / Gotze 88)
Hannover 96 - Hoffenheim  1:3 (Fullkrug 55-11m / Brenet 20, Kaderabek 49, Belfodil)
Freiburg - Schalke 04     1:0 (Niederlechner 52)

U srijedu:
Fortuna Dusseldorf - Bayer Leverkusen
Borussia Dortmund -Nurnberg
RB Leipzig - Stuttgart
Borussia M'gladbach -  Eintracht Frankfurt
Mainz 05 - Wolfsburg

Pročitajte više