Pet savjeta uz koje ćete na prirodan način podići svoj i partnerov libido

Foto: Instagram

ŽELJA za seksom odnosno libido ovisi o stanju vašeg uma, zadovoljstvu s trenutnim partnerom, ali naravno može ovisiti i o fizičkim aspektima. Na sljedećih pet načina prirodnim putem možete povećati razinu libida i poboljšati vaš seksualni život. 

Sunčeve zrake

Ako je dan sunčan, odmah isplanirajte sat vremena za šetnju. Vitamin D obogatit će vaše tijelo energijom, što je ključan čimbenik za zdrav libido. 

Hrana koja potiče podizanje libida

Hrana bogata vitaminom B, folnom kiselinom i masnim kiselinama poput banana, avokada i orašastih plodova također će pozitivno utjecati na razinu energije i balans hormona.

Vožnja biciklom

Osim što može povoljno utjecati na vaš izgled, vožnjom bicikla održavate zdravlje kardiovaskularnog sustava čija je dobra funkcionalnost ključna za visok libido. 

Kegelove vježbe

Ove vježbe ženama olakšavaju postizanje orgazma i jačaju njegov intenzitet, a muškarci izvođenjem istih pridonose kontroli orgazma i prerane ejakulacije. Njihovo izvođenje je jednostavno. Ono što trebate napraviti je stegnuti mišić koji koristite da bi kontrolirali uriniranje i držite ga napetim nekoliko sekundi i zatim ga opustite. Ponovite vježbu deset puta. Za najbolje rezultate stručnjaci savjetuju da ih radite četiri do pet puta dnevno.

Joga

Joga čini tijelo fleksibilnijim, pojačava seksualnu želju i omogućava bolji protok krvi. Razina energije će se također podići, a svi čimbenici skupa učinit će čuda za vaš libido.