MUP napokon priznao da je mala Sirijka nestala u Hrvatskoj

Foto: Twitter, Nestali.hr

VEĆ dva tjedna traje potraga za malom Allsom Ghazi, petogodišnjom sirijskom djevojčicom koja je prilikom nezakonitog protjerivanja iz Hrvatske razdvojena od svog oca.

Podsjetimo, iz policije su u početku tvrdili da su "iznesene koordinate o mjestu na kojem se navodni događaj dogodio lažne".

“Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac”, rekli su prije par dana iz PU ličko-senjske.

>> Otac nestale sirijske djevojčice zatražio azil u Hrvatskoj

Podaci o djevojčici objavljeni su na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO).

Visoka 120 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči

Djevojčica je visoka 120 centimetara, ima kestenjastu i kovrčavu kosu i kestenjaste oči. Slabije je tjelesne građe.

U trenutku nestanka bila je odjevena u šarenu jaknu i plave traperice, a na nogama je nosila tenisice.

Kako piše u osobnom opisu djevojčice, njezin osobit tjelesni znak je "madež veličine kovanice od 2 kune na desnoj natkoljenici".

Nakon dva dana hodanja stali su kupiti hranu

Allsin otac tvrdi da su on i kćerkica zajedno s još jednom obitelji izbjeglica iz Iraka ušli u Hrvatsku. Nakon dvodnevnog hodanja bili su gladni i iznemogli. Allsa je čekala s drugom obitelji, a njezin otac ušao je u trgovinu kupiti hranu i vodu.

Policajci su ga zaustavili, strpali u automobil i odvezli natrag u BiH, ignorirajući njegove molbe da se vrate i pronađu malenu Allsu. Pritom su mu, tvrdi, kao i mnogima prije njega uzeli novac i razbili mobitel. Uništeni mobitel bio je i jedini način da ponovno stupi u kontakt s obitelji s kojom bi se i dalje mogla nalaziti njegova kći.

"Ako itko ima informacije o njenom kretanju, molimo vas da nam se javite. Posebno je zabrinjavajuće što je Allsa već drugo malo dijete u samo nekoliko dana za koje znamo da je prilikom intervencije hrvatskih policajaca razdvojeno od svoje obitelji", poručuju iz udruge Are You Syrious.

Pročitajte više