U Međimurju pijan išamarao ženu koja je potom umrla, kažnjen s 2300 kuna

Ilustracija: 123rf

PIJANI muškarac koji je išamarao suprugu, koja je istog dana preminula, vjerojatno uslijed zatajenja srca, osuđen je na 2300 kuna kazne.

Naime, kako javlja Podravski.hr, pijani muškarac je ovog srpnja oko 1 sat iza ponoći išamarao bivšu suprugu i to zato što je "po sredini spavaće sobe stavila ormare kako ne bi mogao spavati s njom".

Istog dana, oko 14:15 sati, žena je preminula, vjerojatno uslijed zatajenja srca.

Odgovarao samo prekršajno - sud ga kaznio s 2300 kuna

Sve se odvilo u njihovoj obiteljskoj kući u Međimurju u kojoj je muškarac povremeno boravio, iako su supružnici bili rastavljeni. Zbog nasilja u obitelji Prekršajni sud ga je kaznio s 2300 kuna.

Utvrdili su da galama i šamaranje bivše supruge očito nije bilo u uzročno-posljedičnoj vezi s njezinom iznenadnom smrću, odgovarao je samo prekršajno. Te noći kada ju je tukao imao je 1,20 promila u krvi. Udarcima joj je razbio naočale, a na hitnoj pomoći su joj utvrdili "površinske ozljede glave, kontuziju očne vjeđe i ogrebotinu periokularnog područja", piše Podravski.hr.

Muškarac je uhićen iste noći oko 3:10 sati jer je policija smatrala da bi mogao ponoviti isto.

Priznao da ju je tukao, ali tvrdi da je isprovociran

On je pak na sudu priznao da ju je tukao, da je bio pijan, a kaže da je sve to napravio jer ga je ona provocirala.

"Da, bio sam pijan i vikao sam na svoju bivšu suprugu jer je po sredini spavaće sobe stavila ormare da ne mogu tamo spavati. Vikao sam joj i ‘zakaj imaš prijatelja, idi njemu doma, djeca te doma ne podnose’, ali nisam joj rekao da je kurva. Istina je i da sam je više puta ošamario, pa je moguće da su joj se naočale razbile. Žalim zbog toga, ali ona je mene prva provocirala riječima da nisam dao nikakve novce djeci i slično", rekao je.

No, još je nevjerojatnije obrazloženje suda koji je zaključio da se mora iz činjeničnog opisa djela koje se okrivljeniku stavlja na teret izostaviti riječ uvrede ‘kurva’ i to zato što on na sudu nije priznao da je to rekao.

Bivša supruga kojoj je tu uvredu izrekao bila je mrtva, a očevidaca koji bi o ovoj svađi mogli posvjedočiti nema, pa je sud presudio da je istina ono što je na sudu rekao okrivljeni.

Pročitajte više