Nova pucnjava u Zagrebu: Pucali na kuću romske obitelji

Foto:Marko Prpic/PIXSELL

SINOĆ je Zagrebu došlo do nove pucnjave u kojoj se, prema zasad dostupnim informacijama, pucalo iz automobila ispred kuće romskih obitelji.

Propucan prozor obiteljske kuće

Pucalo se ispred jedne obiteljske kuće u zagrebačkoj Dubravi.

Iz policije su za Index potvrdili da su oko 2:30 dobili dojavu o pucnjavi u Zdenačkoj ulici. Propucan je prozor na kući, a jedan pucanj oštetio je zid kuće.

"Obavljenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj jutros oko 2.30 sati u Zdenačkoj ulici u Dubravi pucanjem iz vatrenog oružja oštetio prozorsko staklo i zid kuće na kojem su nastala manja oštećenja. Kuća je u vlasništvu 50-godišnjaka, ozlijeđenih osoba nema, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje", priopćili su iz policije.

Pucali na kuću romskih obitelji?

Kako javlja RTL, pozivajući se na izjave očevidaca, pucalo se na kuću romske obitelji.

"Čuli su se pucnjevi te odlazak jurećeg automobila iz ulice", izjavila je svjedokinja.

Policijski očevid u zagrebačkoj Dubravi je u tijeku.

Treća pucnjava na zagrebačkim ulicama u dva tjedna, sve počelo u Vukomercu

Ovo je treća pucnjava u Zagrebu u dva tjedna. 

U dvije prethodne pucnjave sudjelovali su pripadnici romske nacionalnosti.

Prvo se pucalo u zagrebačkom Vukomercu gdje su se obračunale dvije romske obitelji, a pucalo se i iz kalašnjikova. Jednog je prolaznika metak okrznuo.

Sve se odvijalo u neposrednoj blizini osnovne škole zbog čega su dva dana zaredom prosvjedovali roditelji i stanovnici Vukomerca. Obitelj pred čijom se kućom odvijao obračun ovih je dana iz Zagreba odselila u Split.

Ovoj pucnjavi prethodila ona na jednom od najprometnijih zagrebačkih križanja

Nova se pucnjava dogodila prošloga petka. Pucalo se na Vukovarskoj ulici, u neposrednoj blizini iznimno prometnog križanja s Držićevom ulicom i u blizini Autobusnog kolodvora.

Dva automobila naganjala su se od Heinzelove ulice, a pred križanjem Držićeve i Vukovarske počela je pucnjava. Jedan je muškarac ranjen, a drugi muškarac koji je s njim bio u automobilu je pobjegao, no policija je jučer objavila da su ga pronašli.

Protiv trećeg muškarca koji je pucao, a koji se nakon toga prijavio u policiju, DORH je pokrenuo istragu za pokušaj ubojstva.

Pročitajte više