Ovako je birala regija: Srbi jedini nisu dali najviše glasova Modriću

Foto: EPA-EFE

LUKA MODRIĆ sinoć je primio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, a zanimljivo je vidjeti kako su glasale članice FIFA-e u izboru, pogotovo zemlje regije Slovenija, Crna Gora, Mađarska, BiH i Srbija. 

Svaka zemlja imala je tri glasa. Birali su kapetan reprezentacije, izbornik i predstavnik medija, a svaki je predložio tri igrača u izbor. Onaj za kojeg su smatrali da najviše zaslužuje nagradu dobio je pet bodova, drugi je dobio tri, a treći jedan bod. Modrić je s ukupno 29,5 % glasova osvojio nagradu ispred Cristiana Ronalda koji je imao 19,8 %.

Barem netko iz terceta predstavnika zemalja gore navedenih država iz regije naveo je Luku Modrića kao najboljeg igrača prošle sezone, osim predstavnika Srbije. Kapetan Aleksandar Kolarov uvrstio ga je na treće mjesto najboljih, iza Lionela Messija i Kevina De Bruynea. Izbornik Mladen Krstajić kao najbolje naveo je Ronalda, Hazarda i Griezmanna, a Milanu Raševiću, predstavniku medija, najbolji je Mbappe, na drugom mjestu je Modrić, a na trećem Salah.

Svi predstavnici Slovenije glas su dali Modriću kao najboljem, a kapetan i izbornik Crne Gore, Stevan Jovetić i Ljubiša Tumbaković učinili su isto. Predstavnici Mađarske također vide Modrića kao najboljeg, kao i kapetan i izbornik Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Robert Prosinečki. 

Pročitajte više