FIFA odabrala najbolje, a Marca najgore: Ovo su najlošiji iz prošle sezone

Foto: Getty Images / Gulliver Image

FIFA je sinoć u Londonu podijelila nagrade najboljima u sezoni 2017/18., a za Hrvatsku je najvažnija činjenica da je Luka Modrić odabran kao najbolji igrač svijeta prošle sezone.

Osim njega, Hrvatska je imala i kandidata u izboru za najboljeg trenera, Zlatka Dalića, ali tu čast odnio je Didier Deschamps, trener francuske nogometne reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

I dok su se u Londonu birali najbolji, ugledni španjolski list Marca je podijelila druge po redu "nagrade" za najgore nogometaše prošle sezone.

Najgori vratar: Loris Karius

Bez velikih iznenađenja. Karius je ovu "titulu" zaslužio ponajviše užasnom utakmicom u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida gdje je s dva ogromna kiksa poklonio naslov kraljevskom klubu. Tijekom sezone je također pokazivao nesigurnost, a sve to je natjeralo čelnike Redsa da potroše najveći iznos na golmana ikada kada su doveli Alissona Beckera iz Rome.

Karius je nakon toga završio na dvogodišnjoj posudbi u turskom Bešiktašu. 

Najgori obrambeni: Victor Lindelof

Loša igra ovog švedskog stopera koji je prošle sezone stigao iz Benfice u Manchester Untied za 35 milijuna eura jedan je od razloga zašto je Jose Mourinho tražio novog stopera ove sezone, iako ga na kraju nije dobio.

Linelofova loša igra tjerala je navijače Uniteda na čupanje kose, a posebno treba izdvojiti njegovu lošu partiju u porazu od 2:0 protiv Huddersfielda kada je skrivio oba gola. "Jedan od najgorih igrača koje sam ikad vidio", pisao je jedan od navijača Uniteda na Twitteru tada.

Najgori veznjak: Wesley Sneijder

Godine su glavni krivac zašto Wesley Sneijder nije uspio imati bolju epizodu u Nici, osmom klubu francuske Ligue 1. 

Nakon što je otišao iz Galatasaraya gdje je imao bogat ugovor, slavni Nizozemac je u Francuskoj upisao samo četiri nastupa u početnoj postavi. 

Koliko su njegovi najbolji dani prošlost dovoljno govori činjenica da od ove sezone igra za katarsku Al Gharafu, u dijelu nogometnog svijeta rezerviranog za skupljanje posljednjih velikih novčanih iznosa prije kraja karijere.

Najgori napadač: Alexis Sanchez

Nakon što je Alexis prije dolaska u United u Arsenalu zabio 80 pogodaka u 166 utakmica, svi su mislili kako će zajedno s Lukakuom činiti jedan od najopasnijih dua svijeta u vrhu napada momčadi Josea Mourinha, ali to se ipak nije dogodilo. 

Čileanac se uopće nije snašao u novoj momčadi. U 23 utakmice za Crvene vragove zabio je samo tri gola. Nova sezona također nije krenula dobro po Alexisa. U pet utakmica i 333 minute provedene na terenu nema pogodak, već samo jednu asistenciju. 

Što se tiče najgore jedanaestorice prošle sezone, od ostalih igrača, Marca ima Bonuccija i Howedesa u obrani, Ozila, Bakayoka i Gansa u vezi te Iheanacha i Vietta u špici. 

Što se tiče najgoreg trenera, tamo čitatelji Marce i dalje mogu glasati iako se pobjednik čini vrlo izvjestan. Jorge Sampaoli, čovjek koji je izazvao svađe u svlačionici argentinske reprezentacije na SP-u vodi sa 74% glasova čitatelja. Drugi je Vicenzo Montella s 22% glasova zbog slabih epizoda u Sevilli i Milanu, a treći je Frank de Boer s 4% jer je dobio otkaz u Crystal Palaceu nakon pet utakmica u ligi. 

Pročitajte više