Dario Šimić iz Londona objasnio zašto je Modrić rasplakao Bobana

Foto: Pixsell, Instagram

"BILO je teško zadržati emocije. Pet puta bio sam na dodjeli nagrada, ali ovo je bilo nešto posebno. Hrvatska danas mora biti ponosna na Luku Modrića i na izbornika Zlatka Dalića, koji je bio u konkurenciji za trenera godine", rekao nam je Dario Šimić koji je sinoć bio gost FIFA-e na dodjeli nagrada The Best.

Razgovarao je nakon dodjele s hrvatskim kapetanom i kaže da mu je teško prenijeti emocije koje su proživjeli. Luka je nakon deset godina srušio dominaciju Messija i Ronalda, dobio je najveće individualno priznanje i osvojio simpatije cijelog svijeta. 

"Kada je Luka izašao na pozornicu, to je bilo neopisivo za nas. Govor je bio prekrasan. Luka je bio pod strašnim dojmom i nije mu bilo lako govoriti na pozornici. Zvone? Oduševljen. Njega je teško rasplakati, a Luka je i to uspio. U govoru je objasnio koliko mu je značio njegov uzor, Boban, i naša priča iz Francuske. Kada je počeo govoriti, srca su nam se svima stegnula. I Zvone je zaplakao."

Ronaldo je imao šansu da pokaže da je velik, ali nije to učinio

Ronaldo nije došao i baš zato bio je tema tijekom večeri. Luka mu je čestitao dok je primao nagradu. 

"Mnogo smo razgovarali o tome. Mislim da nitko nije znao tko je dobitnik i da su Ronaldu kazali da mu do 17 sati ne mogu ništa garantirati. Ronaldo je imao veliku šansu da pokaže da je velik i čestita suigraču, ali nije to pokazao. Ne ulazim u ničije taštine ni ljutnju, ali to što nije osvojio nagradu, Ronaldu ništa u životu ne oduzima."

Na pitanje je li se čuo s Ronaldom, Modrić se nasmijao. "Čujemo se kada je potrebno", rekao je. No, među prvima mu je čestitao pravi Ronaldo. Potom Pele. Pitali smo Šimića kako je Modrić primao čestitke.

"Večer je bila prekrasna i poseban je osjećaj primiti nagradu pred takvim veličinama u publici. Luka je bio oduševljen, cijela svečanost je izgledala sjajno. Fifa se polako vraća nogometu."

I nagrada Luki Modriću je pobjeda istinskog nogometa, veznjaka koji ne mora nužno zabiti 20 golova u sezoni. Pobjeda igre. Mnogi su ovu nagradu tako protumačili. 

"Lukina životna priča je posebna. Na večeri je bilo oko dvije tisuće uzvanika i mogu vam reći da je on pobrao sve simpatije, svaki put kada bi se na ekranu prikazala njegova fotografija, uslijedile su ovacije ili aplauz. Ušao je u srca mnogih jer je pristupačan i skroman. Ovo je njegova godina. Puno se toga mora poklopiti u životu, ali kada četiri puta osvojiš Ligu prvaka i budeš član najbolje momčadi te postaneš najbolji igrač Svjetskog prvenstva, što ti treba više od toga? To je vrhunac karijere, povijesni podvig."

Koliko je velika ova nagrada? 

"Apsolutno je najveća, ovo je zapravo Zlatna lopta. Pod okriljem Fife glasaju izbornici, navijači, novinari i kapetani. To je to, nema dalje. Nevjerojatno je to da Hrvatska ima igrača koji je osvojio ovu nagradu, a uz to nije ni golgeter. To je još jedna čudesna stvar za hrvatski nogomet", kaže Dario, član generacije iz 98. godine kojoj je Modrić zahvalio na inspiraciji u svom povijesnom govoru.

Pročitajte više