Luka oduševio svijet povijesnim govorom: Pričao na hrvatskom i čestitao Ronaldu

Foto: Screenshot

HRVATSKI kapetan Luka Modrić osvojio je nagradu za najboljeg igrača svijeta te tako prekinuo dominaciju velikih Messija i Ronalda.

Nakon što je primio najveću nagradu koju nogometaš može osvojiti, Luka je izjavio:

"Velika je čast i privilegija dobiti ovakvu nagradu. Čestitao bih Salahu i Cristianu na sjajnoj sezoni i siguran sam da će u budućnosti imati priliku opet se boriti za ovu nagradu. Ovo je također nagrada koju dugujem svojim suigračima u reprezentaciji i Real Madridu te izborniku Daliću i trenerima u Realu. Zahvaljujem svojoj obitelji zbog koje sam nogometaš i osoba kakva jesam", izjavio je emotivni Luka pa otkrio inspiraciju za povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu:

"U ovom trenutku želio bih zahvaliti mom idolu Zvoni Bobanu i generaciji hrvatskih nogometaša koji su 1998. osvojili svjetsku broncu. Bili su mi velika inspiracija i kao momčad uvjerili su nas da i mi povjerujemo kako možemo napraviti nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti inspiracija nekoj drugoj generaciji koja dolazi", rekao je Luka.

Nakon što je govorio na engleskom i španjolskom, Luka se svijetu obratio i na hrvatskom jeziku.

"Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku, imali smo prekrasno ljeto, hvala vam na iskrenoj podršci i šaljem vam iskrene pozdrave", završio je Modrić na hrvatskom i oduševio okupljene.

Pročitajte više