Pogledajte kako je pijana vozačica u Zagrebu pokušala pobjeći policiji

Screenshot: Index

PROTEKLOG vikenda policija je provodila akciju Alkohol, droga, brzina pojačano nadzirući promet. Pedesetak policajaca na više od 20 punktova u Zagrebu zaustavljalo je automobile i alkotestiralo sve vozače.

Na nekim mjestima, poput Mosta slobode i Ulice Hrvatske bratske zajednice, čak su i prepriječili po jedan prometni trak da bi lakše zaustavljali automobile. Mreža je bila gusta i malo tko im je mogao promaknuti. 

Indexovi reporteri proveli su nekoliko sati s prometnim policajcima koji su kontrolirali povratnike s Rujanfesta na Bundeku. Većina vozača je za to vrijeme bila trijezna iako su suputnici bili poprilično veseli. Vjerojatno su čuli najave o pojačanoj kontroli.

Zaradila dvije kazne

Međutim, jedna vozačica je, osim što je bila pijana, odlučila povući prilično glup potez. Nakon što ju je policija zaustavila i isključila iz prometa kada je napuhala 0,94 promila alkohola, vozačica je pred očima policajaca krenula kući.

Osim kazne za vožnju u pijanom stanju od 1000 kuna i oduzimanja vozačke dozvole, dobit će i kaznu za nepostupanje po policijskoj zapovijedi koja iznosi od 3000 do 7000 kuna. Za taj novac nekoliko puta se mogla pristojno opiti i odvesti kući taksijem.

Pročitajte više