Vječni Veldin: Pogledajte kako velemajstor zabija za Varteks u 45. godini!

Screenshot

"POSTOJE brojni nogometaši, ali samo je jedan Veldin Karić! Neuništiv i u 45. godini, aktivno igra nogomet i dalje, a od ove sezone ponovo će obući dres Varteksa! Dobrodošao, ikono."

Ovako se Varteks ljetos poklonio golgeteru Dinama iz Apatije koji se vratio u klub svog života. 

Varteks su 2011. osnovali pripadnici White Stonesa, navijačke skupine nekadašnjeg Varteksa, koji je od 2010. nosio ime NK Varaždin.

Podsjećamo, Karić je za Varteks igrao od 1997. do 2004. i tamo potvrdio status velikana HNL-a.

Pod stare dane krenuo je reformiranom Varteksu pomoći od dna, Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin, četvrtog ranga hrvatskog nogometa.

U šestom kolu Karić je briljirao u susjedskom derbiju kod Novog Marofa. U pobjedi 4:1 postigao je tri gola, a jedan je namjestio Tihomiru Šoštariću, s kojim čini ubojiti napadački dvojac popularnih Bumbara.

Karić u 37. minuti postiže svoj prvi gol na utakmici, a samo tri minute kasnije i drugi, ukupno treći Varteksov. U 63. minuti zabija prvi hat-trick od kad je došao u klub. 

Velikan hrvatskih travnjaka ovim potezom potvrdio je da nije vječna samo njegova neukrotiva kosa, nego i klasa. Iako mu veći problem od suparnika radi njegova škemba, loptu je u trku smirio ljevicom, a onda je s ruba kaznenog prostora istom nogom zakucao pod prečku. Naravno, na oduševljenje brojnih White Stonesa:

Uz nova tri gola, stigao je do ukupno šest pogodaka u šest kola, a Varteks je učvrstio vodeću poziciju na tablici uz gol razliku 18:2. 

Prenosimo za kraj poziv iz Varteksa, jedinog navijačkog kluba iz Varaždina: 

"U borbu za nove bodove krećemo 30. rujna od 16 sati na domaćem terenu u Sračincu, gdje će nam protivnik biti momčad Podravine, koja je u subotu kod kuće svladala Jalžabet. Uz glasnu podršku vjernih navijača, Varteks će i u ovom susretu tražiti priliku za osvajanje nova tri boda. Pozivamo sve simpatizere i navijače da se odazovu pozivu na druženje uz travnjak i uz pjesmu nose Varteks do nove pobjede."

Pročitajte više