Neobičan trik koji će vam pomoći da pronađete svoju idealnu boju rumenila

Foto: Instagram

KUPOVINA nove kozmetike vrlo je uzbudljiva i zabavna. 

Traženje idealne nijanse ruža, rumenila ili pudera ponekad nam se čini kao igra za odrasle.

No, poprilično je frustrirajuć trenutak kada nakon kupovine prvi put nanesemo proizvod na lice i shvatimo da nam boja koju smo odabrale ipak ne odgovara. 

Već smo vam pisali o tome kako odabrati idealnu nijansu neutralnog ruža, a danas vas savjetujemo kako odabrati savršenu boju rumenila koja će komplimentirati vašem tenu. 

Naime, većina nas čini pogrešku u drogeriji jer testiramo rumenilo na gornjem dijelu dlana ili na podlaktici. Tako je vrlo teško odrediti hoće li ta boja izgledati jednako na vašem licu ili čak u potpunosti drugačije.

Najbolji način za testiranje boje rumenila je nanošenje proizvoda na dlan koji je zbog svoje glatke površine i drugačije boje od ostatka tijela idealno test-mjesto koje će prikazati boju onako kako bi izgledala na vašim obrazima. 

Još jedan trik koji će vam pružiti malo vjerodostojniji test je nanošenje rumenila na dlan s četkicom koja će raspršiti boju drugačije nego što to možete napraviti prstima. Sa sobom možete ponijeti i manju četkicu, primjerice malenu čupavu četkicu kojom nanosite sjenilo kako vam ne bi zauzimala previše mjesta u torbi jer ćete s njom dobiti jednako dobre rezultate kao i s velikom četkicom namijenjenom za nanošenje rumenila.