Ovaj tip trikovima je uzeo milijun dolara, a nitko ne može objasniti kako

Foto: Instagram

POBJEDNIK posljednje sezone američkog Supertalenta je 26-godišnji mađioničar Shin Lim, koji je osvojio nagradu od milijun dolara. 

Iz kruga u krug talentirani je Lim svojim trikovima osvajao žiri i publiku. Prije ovog priznanja, nosio je i titulu svjetskog prvaka u izvođenju trikova kartama 2015. godine.

Rođen je u Kanadi, a do 11 godine živio je u Singapuru. Potom se njegova obitelj seli u Massachusetts. Nakon pobjede u Supertalentu, ponovno će promijeniti adresu jer uz nagradu od milijun dolara dobio je stalnu gažu u Las Vegasu.

Trikovima se počeo baviti kao tinejdžer, a tad je stalno moljakao majku da ga vodi na natjecanja diljem svijeta, kako bi upoznao druge mađioničare i s njima razmijenio male tajne velikih majstora. Njegova majka Mabel Tan uvijek bi pristala, jer ju je zanimalo je li njen sin dovoljno talentiran i uporan da uspije u tom svijetu.

Prije sedam godina dijagnosticiran mu je sindrom karpalnog tunela. Upravo to promijenilo je tijek njegova života, jer je dotad sanjao o tome da postane uspješan pijanist. Sa 16 godina počeo se baviti trikovima, a interes je samo porastao nakon što je obolio. Nakon što je odlučio da će baviti magijom, odustao je od fakulteta koji je upisao.

Prije dvije godine teško se ozlijedio prilikom izvođenja trika te se nekoliko mjeseci oporavljao nakon što su mu kirurzi operacijom spojili prerezane tetive u palcu.

"Većinu trikova radim s rukama pa sam zbog ozljede morao otkazati sve nastupe. Bilo je to užasno, mislio sam da mi je karijera gotova", rekao je tada.

Gostovao je u emisiji "Pen i Teller: Fool us" u kojoj mađioničarski duo Penn i Teller pokušavaju shvatiti kako se trikovi izvode, a čak dvaput nisu uspjeli provaliti Shinove trikove.

Pročitajte više