10 trendova iz Prijatelja koji su u modi i ove jeseni

Foto: Video screenshot

PROŠLE su točno 24 godine od emitiranje prve epizode kultne humoristične serije Prijatelji koju, osim po urnebesno smiješnim scenama, pamtimo i po odličnim modnim trenucima.

Moda iz tog vremena sada se ponovno nosi pa smo u nastavku izdvojili deset trendova koje su u seriji nosile Rachel, Monica i Phoebe, a "in" su i ove jeseni:

1. Boje sladoleda

Rachel je u seriji nosila pastelno žutu dolčevitu, a boje sladoleda u modu su ove sezone vratile brojne dizajnerske kuće, od Celine preko Hermesa do Victorije Beckham.

2. Predimenzionirana pletiva

Kraljica otkačenog i opuštenog stila Phoebe obožavala je predimenzionirane džempere koji su sada ponovno "in". Kombinirajte ih baš kao ona, sa suknjom i scrunchie gumicom u kosi, za trendi jesenski look.

3. Karirano

Vječni karirani uzorak ove je jeseni u posebnom fokusu i nosi se od glave do pete, no dovoljno je nabaviti barem jednu predimenzioniranu kariranu košulju, kakvu u seriji nosi Monica, da biste bile u trendu.

4. Prozirno

Prozirna odjeća nije novost, nosila se i u devedesetima, a ako ne želite pokazati donje rublje u njoj, ukradite Rachelin stilski trik i ispod prozirne bluze obucite svilenu potkošulju.

5. Slip haljine

Seksi haljine u stilu spavaćica ni ove jeseni ne izlaze iz mode, a upravo su zvijezde Prijatelja zaslužne za njihovu popularnost u devedesetima. Nosile su ih sve tri, no Phoebe će vam poslužiti kao najbolja stilska inspiracija za njihovo kombiniranje ove sezone jer u modi je uklopiti ih u rokerski, boho look. To ćete najlakše postići iskombinirate li slip haljinu s motorističkim ili kaubojskim čizama.

6. Monokromatski look

Iako su modnim pistama za jesen dominirale boje sladolede, modna kuća Dior najavila je i crno-bijelu jesen. U seriji je ovo bila Monicina kombinacija za obavljanje cateringa, no morate priznati da je imala stajliš poslovni look.

7. Poslovni kompleti

Danas bismo rado pokrali svu Rachelinu poslovnu garderobu, a pogotovo ovaj jednobojni komplet. Odijela su definitivno jedan od glavnih trendova sezone, a jednako dobar odabir su i ona s hlačama i ona sa suknjom.

8. Mrežaste torbe

Monica ju je nosila u nabavku namirnica, no mrežasta torba ove je sezone imala svoj veliki modni trenutak. Iako sumnjamo da će preko jeseni biti približno popularne kao i tijekom ljeta, vjerujemo da će ih fashionistice obožavati i u narednoj toploj sezoni.

9. Gingham

Specifični karirani uzorak koji uporno ne izlazi iz mode viđat ćemo posvuda i ove jeseni, a haljina A-kroja kakvu u seriji nosi Rachel savršen je odabir za ovu sezonu.

10. Tregerice

Traperice s naramenicama neko vrijeme nisu bile kul, no ove jeseni bit će hit. U seriji su ih nosile i Rachel i Monica i Phoebe, pa kod njih možete pronaći pregršt inspiracije za njihovo kombiniranje.