Putnici u avionu krvarili iz ušiju zbog greške indijskog pilota

Screenshot: Twitter

TRIDESETAK putnika indijskog zrakoplova krvarilo je iz nosa i ušiju nakon što je posada zaboravila aktivirati izjednačenje tlaka u kabini, zbog čega je zrakoplov morao sletjeti.

Sa 166 putnika i članova posade, let Mumbai - Jaipur tvrtke Jet Airways vratio se na polazište 45 minuta nakon polijetanja jutros, nakon što su se pojavili alarmantni simptomi.

Objavljena snimka na Twitteru

U videosnimci objavljenoj na Twitteru vidi se prizor u kojem vlada smrtna tišina u kabini, a putnici nose maske s kisikom.

"Panično stanje zbog tehničkog problema na @jetairways 9W 0697 od Mumbaija do Jaipura. Zrakoplov se vraća u Mumbai nakon 45 minuta. Svi su putnici na sigurnom, a među njima i ja", napisao je na Twitteru Darshak Hathi u poruci iz zračne luke indijskog ekonomskog središta.

Liječnici su pregledali putnike po povratku na tlo.

Lalit Gupta, viši dužnosnik indijske regulacije zrakoplovstva (DGCA), izjavio je za Hindustan Times da je posada zaboravila uključiti prekidač za izjednačenje tlaka u putničkoj kabini.

Avionska kompanija Jet Airways jutros se u priopćenju za javnost ispričala svim putnicima zbog neugodnosti, javlja CNN.

„Zrakoplov B737 s 166 putnika i 5 članova posade sletio jutros sigurno u Mumbai, putnici su prevezeni na aerodrom i odmah je pružena liječnička pomoć onima koji su se žalili na bolove u ušima i krvarenje iz nosa“, navodi Jet Airways u priopćenju.

Civilno zrakoplovstvo bilježi bizarne incidente u Indiji. U siječnju je Jet Airways otpustio dva pilota jer su nakratko napustili kokpit usred leta zbog žestoke svađe.

Pročitajte više