Muškarac u sudnici u SAD-u ranio četiri osobe, policija ga ubila

Screenshot: YouTube

POLICIJA u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji ubila je muškarca koji je jučer poslijepodne otvorio vatru u gradskoj sudnici u Masontownu.

Kako piše Time, muškarac je upao u predvorje sudnice i počeo pucati. Ranio je četiri osobe prije nego što ga je policajac ubio.

"U sudnici je bilo više desetaka ljudi. Čim je počela pucnjava, svi smo se razbježali, a napadač je kružio prostorijama i dalje pucao", ispričala je svjedokinja Joyce Royster.

Napadač otprije poznat policiji

"Naš službenik svojim je zalaganjem zaštitio 30 do 40 osoba od mogućih ozljeda i smrti", rekao je okružni tužitelj Richard Bower.

"Naši policajci svakodnevno riskiraju svoje živote. I ovoga puta su pokazali da su svjetlo naše zajednice", dodao je Bower.

Time piše da je napadač bio optužen zbog više kaznenih djela, uključujući fizički napad, nasilničko ponašanje i terorističke prijetnje. Već je otprije poznat policiji.

Tri ozlijeđene osobe prevezene su u bolnicu u Morgantown u Zapadnoj Virginiji. Riječ je o 47-godišnjaku, 35-godišnjaku i 39-godišnjaku, a svi su izvan životne opasnosti.

Razlog napada nije poznat.

Pročitajte više