CNN je objavio stravičnu vijest o silovanju sedmogodišnje Indijke

Screenshot: CNN

MALENA djevojčica, stara samo sedam godina, silovana je u Indiji metalnom cijevi za vodu te se bori za život, javljaju indijski dužnosnici, a prenosi CNN.  Djevojčica se trenutno nalazi u bolnici u New Delhiju, gdje je nakon višesatnog operativnog zahvata još uvijek u kritičnom stanju. Majka je uz nju cijelo vrijeme, a ime djevojčice nije poznato javnosti.

Swati Maliwal, predsjednica Komisije za žene u New Delhiju, objavila je na Twitteru kako je silovatelj djevojčicu iz siromašne obitelji prvo namamio u park u okrugu Shahdara u sjeveroistočnom dijelu grada i potom je napastovao.

Policija je uhitila 21-godišnjaka osumnjičenog za napad.

"Radimo na tome kako bi se djevojčica što prije oporavila. Jako je žalosno da silovanja po ulicama New Delhija ne prestaju i da u gradu imamo tako mali broj policijskih patrola“, izjavila je Maliwal za CNN.

"Ne mogu nikome predočiti bol koju je doživjela ova mala djevojčica. Već je otprije pothranjena i čeka ju teška borba za život. Pružit ćemo joj svu moguću zakonsku podršku i zahtijevati smrtnu kaznu za počinitelja", dodala je.

Jedno silovanje svakih 13,5 minuta

Veliki broj napada na djevojčice u zadnjih nekoliko godina razljutio je građane u Indiji. U 2016. godini zabilježeno je oko 39.000 slučajeva silovanja, što je otprilike jedno silovanje svakih 13,5 minuta, prema podacima indijskog Nacionalnog ureda za kriminal.

Pročitajte više