"Neetično i neumjesno": Reklama s Bourdainom neke razbjesnila, a neke rasplakala

Screenshot: YouTube

TIJEKOM ovogodišnjih Emmyja prikazana je reklama za Balvenie viski u kojoj se pojavljuje preminuli gastro genijalac Anthony Bourdain.

"Ako u svom srcu osjećaš, ako znaš, ako imaš razloga vjerovati da bi mogao biti izvrstan u nečemu - da bi mogao raditi nešto jedinstveno što će šokirati, zaprepastiti, šokirati i začarati ljude - učini to", govori Bourdain u reklami koja je izazvala mnoge reakcije nakon što je prikazana.

"I ti jesi. Ponosni smo što smo dijelili putovanje s tobom", poruka je koja stoji na kraju reklame.

I dok je neke oduševila reklama s preminulim Bourdainom te čak izazvala i pokoju suzu, drugi su na društvenim mrežama komentirali da je neumjesno pustiti ovakvu reklamu nakon njegove smrti, pogotovo uzevši u obzir njegovu dugogodišnju borbu s ovisnošću.

"Tko je zaključio da je dobra stvar dizati profit na Bourdainovoj smrti?", "Ovo je bilo neumjesno i bez imalo ukusa", "Još jedna reklama bez poštovanja za mrtve", "Kompanija koja prodaje proizvod koji izaziva ovisnost je upravo imala tribute reklamu za Bourdaina", "Ponekad se osjećam depresivno. Možda bi trebao probati viski koji mi je prodao duh Anthonyja Bourdaina", "Ovo skoro pa nije etično", bili su samo neki od ogorčenih komentara.

"Isuse plačem kao kišna godina na ovim Emmyjima", "Možda je loš tajming, ali me podsjetilo na njegove emisije", "Sablaznila vas je reklama s Bourdainom? Daj se smirite", komentirali su drugi.

Pročitajte više