Korak do slave i milijun dolara: O ovoj curici trenutno priča pola svijeta

Screenshot: YouTube

"REKLI smo joj da se opusti. Zbilja smo ponosni na nju. Što bude, bit će", rekla je za Daily Mail Annmarie Hadwin, majka britanske tinejdžerske senzacije Courtney Hadwin, koja je korak od osvajanja titule američkog Supertalenta i nagrade od milijun dolara.

Courtney ima svega 14 godina i dolazi iz mjestašca Hesleden u Velikoj Britaniji, gdje živi u skromnom domu. Dosad je pjevala samo na priredbama po Engleskoj, pokušavajući ostvariti san da postane pjevačica. Noćas će milijuni ljudi gledati njenu borbu za titulu američkog Supertalenta i priliku da ostvari svoje snove, jer će finale uživo prenositi NBC u Americi i Netflix u Velikoj Britaniji. Njena majka ostala je u Britaniji, a podršku djevojčici u Las Vegasu pruža njen otac Paul.

Prvi dio finala održan je sinoć, a Courtney je oduševila suce i publiku u studiju svojom izvedbom ''River Deep - Mountain High'' Tine Turner.

"Ti su zvijezda u nastanku", rekao joj je sudac Howie Mendel.

Courtney je preskočila nekoliko faza natjecanja jer je već na audiciji dobila zlatni gumb i prošla u osminu finala.

Iako je sad postala senzacija, priznala je medijima da joj je prošla godina bila teška. Prije nekoliko mjeseci za dlaku joj je pobjegla pobjeda na britanskom showu ''The Voice Kids'', pala je razred, a zbog svega su je druga djeca u školi zlostavljala.

Njen djed ju je opisao kao "bolno sramežljivu", a to je bilo vidljivo i kad je zakoračila na pozornicu.

Uspoređuju je s Janis Joplin i Tinom Turner, a tijekom audicije na noge je podigla čak i nemoguće strogog Simona Cowella.

"Ti si oličenje uzbuđenja, toliko sirovo i neuredno. Vidio sam na te na početku, tresla si se kao list, a onda si došla na pozornicu i postala manijak. Zato te apsolutno volim", rekao je

Pročitajte više