Kod Đurđevca je skrivio smrt prijatelja. 18-godišnjaku prijeti 12 godina zatvora

Ilustracija: Davor Visnjic/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

KOPRIVNIČKI DORH danas je objavio da su otvorili službenu istragu protiv 18-godišnjeg pijanog vozača koji je u subotu oko 3 sata ujutro skrivio nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj. 

Do prometne nesreće je došlo kod mjesta Kloštar Podravski kada je 18-godišnjak iz Kalinovca zahvatio bankinu i sletio s ceste u putni jarak. S njim u autu bili su i Davor Grčić te dva 18-godišnjaka. Vraćali su se iz izlaska u Pitomači.

Poginuo prijatelj pijanog vozača, on napuhao čak 1,78 promila

Slijetanje je bilo kobno za 23-godišnjeg Grčića koji je preminuo na mjestu nesreće, dok su dva 18-godišnjaka lakše ozlijeđena i odmah su prevezena u koprivničku bolnicu. 

Vozač je samo lakše ozlijeđen i njemu nije bila potrebna liječnička pomoć. Kasnije je napuhao čak 1,78 promila alkohola.

DORH je sada donio rješenje o provođenju istrage protiv 18-godišnjeg pijanog vozača zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. Mladiću tako, proglasi li ga se krivim, prijeti od tri do 12 godina zatvora.

"Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnjak 15. rujna 2018. oko 3.00 sata pod utjecajem alkohola (više od 1,7 promila alkohola) upravljao osobnim automobilom zbog čega nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, već je na dijelu ceste između mjesta Kladare i Kloštar Podravski nakon izlaska iz desnog zavoja desnim kotačima vozila prešao na desnu bankinu, sletio s ceste i udario u zemljani most, a vozilo se prevrnulo na krov. U prometnoj nesreći je suputnik (1995.) u vozilu zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće", naveli su iz koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva.

Pročitajte više