Dvije zatvorenice utopile se u policijskom kombiju za vrijeme uragana Florence

Ilustracija: EPA

DVIJE zatvorenice utopile su se u policijskom kombiju kad ih je zahvatila poplava koju je izazvao uragan Florence.

Njih su kombijem u psihijatrijsku ustanovu prevozila dvojica policajaca kad je kombi zahvatio poplavni val. Policajci su spašeni, ali ne i dvije zatvorenice koje su prevozili, javlja BBC pozivajući se na Greenville News. Radi se o zatvorenicama koje su policajci transportirali u Waccamaw, bolnicu za psihičko zdravlje, javlja AP.

Policajci su spašeni, one ne

Riječ je o najnovijim žrtvama uragana Florence, dvjema ženama koje su identificirane kao Wendy Wenton i Nicolette Green. Iz šerifovog ureda poručili su kako su njihove službe pohitale da ih spase. Dodao je da su uspjeli spasiti dvojicu policajaca koji su uspjeli izaći iz kombija i popeti se na njega.

"Unatoč našim naporima, poplavne vode brzo su rasle i službenici nisu mogli otvoriti vrata kako bi došli do zatvorenica i izvukli ih van", poručili su iz policije.

"Vozilo trenutno ne možemo ukloniti zbog vode koja i dalje raste i zbog opasnih uvjeta", dodali su o potopljenom vozilu u kojemu su tijela dviju žena.

"Večerašnji incident je tragedija", rekao je šerif Phillip Thompson i dodao kako se vodi istraga oko ovog slučaj.

Broj mrtvih popeo se na 37

Manje od tjedan dana nakon što je obalu SAD-a pogodio uragan, tisuće domova i cesta u Sjevernoj i Južnoj Karolini i dalje su poplavljene, a broj mrtvih popeo se na 37. Predsjednik Donald Trump stigao je danas u Sjevernu Karolinu kako bi vidio razmjere nastale štete.

Trump je pohvalio napore federalnih i lokalnih službi na konferenciji za medije koju je održao u Sjevernoj Karolini.

"Nažalost, materijalna šteta je velika, ali novac će stići što prije. Pobrinut ćemo se za sve", rekao je Trump koji nakon Sjeverne odlazi u Južnu Karolinu.

Pročitajte više