Index doznaje: HRT dao otkaz šefu HND-a Hrvoju Zovku

Foto: Facebook/FaH

HRVOJE ZOVKO, dugogodišnji novinar HRT-a i prvi čovjek Hrvatskog novinarskog društva, više ne radi na javnoj televiziji.

Kako doznaje Index, Zovko je dobio otkaz na HRT-u nakon što je vrh te televizije nedavno pokrenuo proceduru za izvanredni otkaz aktualnom predsjedniku HND-a.

Pokrenuli postupak za otkaz nakon što je Zovko podnio ostavku na mjesto urednika HTV-a 4

Povod za pokretanje procedure je činjenica da je Zovko prošlog tjedna podnio ostavku na mjestu izvršnog urednika HTV-a 4.

Upravo je ostavka bila povod urednici Informativnog programa HTV-a Katarini Periši Čakarun da pokrene postupak. Kako doznajemo, sredinom prošlog tjedna Zovko je podnio ostavku u pisanom obliku žaleći se kako ne može sam birati sugovornike na programu u kojem radi. Žalio se na tehničke poteškoće, ali i kadrove, što je dovodilo do toga da HTV nije bio u stanju adekvatno obraditi pojedine teme.

Verbalni sukob s Katarinom Perišom Čakarun koja je poznata po slici s Karamarkom

Nakon što je Periša Čakarun, kao direktno nadređena Zovku, primila mail o ostavci i razlozima ostavke, pozvala je Zovka, a svjedoci pričaju kako su se između njih mogli čuti vrlo povišeni tonovi. Dan nakon rasprave pokrenut je postupak izvanrednog otkaza, a Zovko mora vrhu kuće podnijeti svoje očitovanje te objasniti prirodu svađe s Perišom Čakarun.

Navodno su Zovko i Periša Čakarun vodili dva razgovora o ostavci. Prvi je bio vrlo miran, no drugi nije. Urednici Periši Čakarun teško su pale optužbe o HTV-u 4 i obradi tema, a Zovku optužbe o neradu. Naime, Zovko je autor hvaljenog dokumentarca o nedavno preminulom generalu Petru Stipetiću koji je emitiran u kolovozu ove godine.

Pročitajte više